reklama 11C

Deset témat na Jezdci.cz, která v roce 2020 zasáhla desetitisíce lidí

ikonka

V roce 2020 jsme publikovali na zpravodajském webu Jezdci.cz přes 2000 redakčních příspěvků. Mnohé z nich upoutaly pozornost desítek tisíc čtenářů. Přinášíme vám výběr deseti témat, která vzbudila v uplynulých dvanácti měsících největší ohlas.
05.01.2021 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Smrt koní při dostizích, zranění jezdců a žokejů, předčasný odchod jezdeckých osobností do nebe, zásah vyšší moci do průběhu závodů, ale i odložené olympijské hry, koronavirus, návštěvy jezdeckých areálů a mnohé další. Právě tato témata přitahovala v roce 2020 velkou pozornost čtenářů Jezdci.cz. Která patřila mezi ta nejsilnější? To se dozvíte z následujícího přehledu.
 
1) Kauza červnových dostihů ve Slušovicích
Vůbec největší sledovanost v roce 2020 měl názorový příspěvek Martina Cápa „Sobotní Slušovice jsou memento. Tohle se už nikdy nesmí stát“, který si přečetlo přes 66 tisíc čtenářů. O dění na slušovickém závodišti koncem června informovala i nejsledovanější česká média, ne však v tom pozitivním slova smyslu. Vlna negativní publicity vznikla poté, co místní občan zaslal médiím snímky těl tří utracených koní, pro které si měla přijet kafilerie až v pondělí.
 
Kauza ukázala citlivost této problematiky i její potenciální velký dopad na laickou veřejnost. Necelých 15 tisíc uživatelů pak upoutala související reakce na dění ve Slušovicích ze strany Jockey Clubu ČR. Pořádková komise JC ČR v říjnu případ projednala a konstatovala, že nedošlo k žádnému porušení dostihového řádu a platných pravidel.
 
2) Zemřel Tomáš Hurt. Navždy odešli i Jaroslav Kosař či Pavel Mack
Smrt každého člověka je obrovská ztráta a tyto smutné zprávy mnohé z nás velmi zasáhnou, zejména když odejdou nečekaně a předčasně. Tomáš Hurt náhle odešel v den svých 38. narozenin. Jeden z nejlepších překážkových žokejů přelomu tisíciletí, který jezdil Hagarda i Decent Fellowa, byl také úspěšným trenérem a obětavým pořadatelem dostihů. Informaci o jeho smrti si přečetlo na Jezdci.cz přes 60 tisíc lidí. 
 
Neméně truchlila komunita vozatajů nad odchodem Jaroslava Kosaře, jemuž bylo pouhých 48 let. Smutnou zprávu z 13. ledna otevřelo více jak 27 tisíc čtenářů. Téměř 17tisícovou sledovanost měl např. i příspěvek o odchodu Pavla Macka
 
3) Lucie Melmerová přežila těžký úraz. ČJF pro ni vypsala sbírku
Jen pár týdnů po zisku bronzové medaile z parkurového mistrovství juniorů prodělala Lucie Melmerová při pádu s koněm těžký úraz. Kůň jí při zvedání šlápl na hlavu a způsobil frakturu lebky. Nyní se již pomalu začíná těšit, až se opět posadí do sedla. Tři měsíce od nešťastné události již Lucie Melmerová komunikovala, byť raději zatím písemnou formou, a doufala, že hned po propuštění do domácího ošetřování bude moci navštívit své milované koně a třeba se za pomoci rodičů alespoň krátce posadit do sedla. 
 
Jak se to vše seběhlo, jak probíhá rekonvalescence a co říká na to, že Česká jezdecká federace se rozhodla vypsat v její prospěch sbírku, to prozradila v exkluzivním rozhovoru pro web Jezdci.cz, který si přečetlo více jak 33 tisíc návštěvníků. Již předešlý příspěvek, v němž jsme informovali o tom, že se chystá sbírka, si otevřelo 24 tisíc osob. Následující články se blížily sledovaností k desetitisícové hranici. Aktuálně je ve sbírce cca 900.000 Kč. 
 
4) Velká cena Litomyšle zrušena. Český skokový pohár měl smůlu na počasí
Občas se stane, že velkou pozornost získá i článek, od kterého to ani příliš nečekáte. Stalo se tak i v případě tiskové zprávy o zrušení Velké ceny Litomyšle, která měla být prvním odloženým kolem Českého skokového poháru 2020. Poslední den závodního mítinku musel být kvůli nepřízni počasí zrušen. 
 
„Od sobotního večera tu vydatně pršelo. Nepamatuji se, kdy tady spadlo tolik vody,“ řekl tehdy Jiří Skřivan. Jeho další slova si přečetlo na Jezdci.cz zhruba 30 tisíc sledujících. Většinou články týkající se domácí parkurové extraligy mají méně než desetinovou čtenost. Výjimky však potvrzují pravidlo, stejně jako v tomto případě.
 
5) Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny
Český parkurový tým se poprvé od roku 1936 zúčastní olympijských her. O tom, že čeští jezdci pojedou do Tokia místo původně kvalifikované Ukrajiny, rozhodla Mezinárodní jezdecká federace, která České republice přidělila týmovou kvótu. Tato překvapivá informace zaujala téměř 27 tisíc fanoušků jezdeckého sportu.
 
Jedním z jezdců, kteří mají splněnou kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, Anna Kellnerová. Minimální standard si vyjela se Silverstonem. V exkluzivním rozhovoru prozradila, jak plánuje přizpůsobit sezonu přípravě na potenciální olympijský start. Přečetlo si ho přes 21 tisíc lidí. Články o jezdectví na olympijských hrách obecně přitahují velkou pozornost, v průměru však jejich čtenost byla kolem pěti tisíc. Nutno dodat, že četnost olympijského tématu u nás byla v roce 2020 velmi vysoká.
 
6) Filip Minařík v péči lékařů. Později ukončil kariéru žokeje
Čtyřnásobný německý šampion Filip Minařík utrpěl v Mannheimu těžký pád, po němž byl uveden do umělého spánku. Následně se léčil na specializované klinice v Hannoveru. Manželka Katja poděkovala dostihové veřejnosti za podporu a žádala o trpělivost. Článek si přečetlo přes 22 tisíc lidí. Němečtí jezdci a další přátelé se rozhodli přispět na nákladné léčení a iniciovali sbírku na internetu.
 
Za třicet let v sedle vyhrál Filip Minařík 1769 dostihů, z toho 54 na grupové scéně. Přestože jeho rehabilitace po těžkém pádu úspěšně pokračovala, hvězdný žokej zcela vyloučil návrat do sedla. Nastal čas skončit, řekl a ohlédl se za svou kariérou. Všechny příspěvky přitahovaly pozornost několika tisíc návštěvníků našeho webu.
 
7) Dostihové milníky a Velká pardubická
Výsledková listina říká, že Farad do cíle Velké pardubické nikdy nedoběhl, neboť byl Zdeňkem Matysíkem několik desítek metrů před cílem zadržen. Památka na valachův životní dostih je však stále živá a jezdec za ni dostal olympijskou Cenu fair play. Právě tento článek Martina Cápa měl sledovanost necelých 19 tisíc. Téma Velké pardubické je však obecně velmi sledované. 
 
Na Jezdci.cz jste si samozřejmě mohli přečíst, že vítěze Velké pardubické připravil po osmnácti letech trenér Radek Holčák. V napínavé koncovce měli nejsilnější finiš Hegnus a Lukáš Matuský. Na prvních čtyřech místech doběhli koně narození v Česku a na Slovensku.
 
8) Zákaz volného pohybu osob vs. péče o koně. Dilema: Co se smí a co ne
Zejména v první vlně epidemie koronaviru Covid-19 mířila do redakce Jezdci.cz celá řada dotazů na to, zda se v době zákazu volného pohybu osob smí chodit do stáje, pečovat o koně, provozovat jezdecký sport apod. Na některé otázky byla jednoznačná odpověď, na jiné nikoliv. Informace zaujaly přes 18 tisíc sledujících
 
Také na podzim jsme informovali o tom, že vláda s platností od 22. října omezila volný pohyb osob na území České republiky. Mezi výjimky samozřejmě opět patří zajištění péče o zvířata, což se týká např. i opohybování koní pod sedlem. Byl to další z řady příspěvků, které patří mezi nadprůměrně čtené. 
 
9) Pohled do stájí: Anglický domov sester Vítkových, ale i další areály
V Čechách je jejich domovskou stájí Chuchle Arena Praha. Přes akademický rok mají sestry Vítkovy, které reprezentují V Team Prague, koně doma v Anglii, v hrabství Surrey, což je asi hodinu autem od Londýna. Do jejich areálu, který mají po Ringo Starrovi, naše čtenáře nechaly nahlédnout. Této možnosti využilo přes 15 tisíc z vás. 
 
Rubrika o domovských stájích má obecně velkou publicitu, a tak hned několik jejich dílů nasbíralo přes 10 tisíc zhlédnutí. 
 
10) Známá jména přitahují. Anna Kellnerová a ti další
Stává se, že někdy je samotné jméno velkým magnetem, bez ohledu na téma. Jedním z důkazů je Anna Kellnerová. V červnu se např. účastnila mezinárodních závodů ve francouzském Grimaud nedaleko St. Tropez. V sobotu skončila s hřebcem Classicem na pěkné desáté příčce v soutěži střední náročnosti a tento článek si otevřelo přes 26 tisíc návštěvníků našich stránek
 
Pětimístných čísel sledovanosti dosahovalo i několik dalších příspěvků, které obsahovaly jméno naší přední parkurové jezdkyně
 
 

Jak často sledujete web Jezdci.cz?

celkem hlasů: 108

Hlasování skončilo.

V podstatě denně 66 / 61.11%
Několikrát týdně 28 / 25.93%
Několikrát měsíčně 8 / 7.41%
Nepravidelně 6 / 5.56%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE