reklama 11D

Přátelé spustili sbírku pro Filipa Minaříka. Každý může pomoci, říkají

ikonka

Žokej Filip Minařík zůstává i tři týdny po těžkém pádu v Mannheimu v péči lékařů na specializované klinice v Hannoveru. Němečtí jezdci a další přátelé se rozhodli přispět na nákladné léčení a iniciovali sbírku na internetu.
23.07.2020 15:50  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A
Den po zveřejnění podrobností o zdravotním stavu žokeje Filipa Minaříka, který se na klinice v Hannoveru zotavuje z následků těžkého pádu, byla v Německu zahájena sbírka na podporu jeho rodina.
 
Kolegové a přátelé nejúspěšnějšího českého žokeje ve výzvě, na kterou upozornil server Galopponline, připomínají, že náklady na další léčbu a rekonvalescenci v soukromém neurologickém institutu budou nemalé.
 
Jezdec Patrick Gibson proto spustil sbírku na platformě Go fund me (přímý odkaz najdete tady), přes kterou se před několika lety vybíraly peníze na podporu ochrnutého žokeje Freddieho Tylického. Příspěvky lze posílat prostřednictvím platební karty.
 

Čtěte více: Filip Minařík zůstává v péči lékařů. Manželka Katja děkuje za podporu

 
"V této iniciativě nám jde o to pomoci zvláštnímu člověku. Filip Minařík, čtyřnásobný německý šampion, manžel Katji a šťastný otec okouzlující dcery Finji. Kdo Filipa zná, tak ví, že ve svém životě už prožil mnoho velkých i těžkých chvil," píše Patrick Gibson v průvodním textu ke sbírce.
 
"Nikdo nežije svým povoláním a vášní tak jako Filip. Teď ale prožívá nejtěžší dostih svého života. Filip utrpěl 3. července v Mannheimu těžký pád. Po pobytu na univerzitní klinice v Mannheimu se nyní léčí na soukromé klinice v Hannoveru. Lékařský tým se intenzivně stará o jeho zranění hlavy a zlomeninu nohy. Na přesnou prognózu je ještě brzy. Všichni sedíme doma, děláme si starosti a říkáme si, kéž bychom mohli pomoci… My ale můžeme pomoci. Každý příspěvek Filipovi a jeho rodině ulehčí léčbu a co bude následovat po ní. Soukromá klinika a všechny náklady nové organizace života Katji a Finji jsou velmi drahé. Počítá se každé euro! Srdečně děkujeme jménem Filipa a jeho rodiny."
 
 
Foto: Ivan Krejza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE