reklama 11A

Filip Minařík zůstává v péči lékařů. Manželka Katja děkuje za podporu

ikonka

Čtyřnásobný německý šampion Filip Minařík utrpěl v Mannheimu těžký pád, po němž byl uveden do umělého spánku. Nyní se léčí na specializované klinice v Hannoveru. Manželka Katja ve středu poděkovala dostihové veřejnosti za podporu a žádá o trpělivost.
22.07.2020 15:35  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  
MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA
| FANCLUB
reklama 12B
Nejúspěšnější český žokej Filip Minařík se devatenáct dní po těžkém pádu v německém Mannheimu stále nachází v péči lékařů. Poté, co se v pondělí podrobil několikahodinové operaci zlomené nohy, se nyní lékaři věnují především zraněním hlavy, které žokej utrpěl. Podrobnosti o jeho zdravotním stavu ve středu zveřejnila manželka Katja.
 
Minařík byl před necelými dvěma týdny převezen na renomovanou kliniku INI-Institut (International Neuroscience Institute) v Hannoveru, která se specializuje na léčbu zranění hlavy a neurologických diagnóz.
 
"Prožíváme těžké období, ale Filip je teď v nejlepších rukou. Institut je na podobné případy zařízen, navíc máme v Hannoveru naštěstí část rodiny. To mi výrazně ulehčuje situaci a také péči o dceru Finju," uvedla Katja Minarik v prohlášení zaslaném redakcím Galopponline.de a Jezdci.cz.
 
"Je to stále těžký proces. Všichni dělají maximum, Filip teď potřebuje čas na rekonvalescenci. Nemá smysl dávat žádné prognózy. Každý, kdo se někdy setkal s problematikou traumat hlavy a pacientů v umělém spánku, ví, že se situace může průběžně měnit. Vím, že Filip je velký bojovník. Všichni teď musíme být trpěliví a dát mu čas. Prosím všechny o pochopení, že momentálně nemohu odpovídat na četné dotazy, ani poskytovat telefonicky či e-mailem podrobnosti. Naplno se teď soustředím na Filipa a naši rodinu," dodala.
 
Redakce Jezdci.cz spolu s celou dostihovou scénou v České republice přeje Filipu Minaříkovi brzké pokroky v rekonvalescenci a rychlé uzdravení. Filipe, Ty to zvládneš!
 
 
Foto: Manabu Miura



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE