reklama 11B

Covid-19 nás opět omezuje, ale koní se to příliš netýká. Až na ty haly

ikonka

Vláda s platností od 22. října 6:00 hodin omezuje volný pohyb osob na území České republiky. Mezi výjimky samozřejmě opět patří zajištění péče o zvířata, což se týká např. i opohybování koní pod sedlem. Jezdecké obchody zůstávají otevřené, haly ne.
21.10.2020 17:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
V České republice je od čtvrtka 22. října 6:00 hodin opět omezen volný pohyb osob. V rámci krizových opatření můžeme cestovat pouze do zaměstnání, v nutných případech pak za rodinou nebo osobami blízkými, ale také k obstarávání základních životních potřeb, a to nejen svých, ale také zvířat. 
 
Mezi zajištění péče o koně patří i jejich nezbytné opohybování, tzn. i pod sedlem. Neměli bychom však zapomínat na to, že pobývat na veřejně přístupných místech je povoleno až na výjimky nejvýše v počtu dvou osob. Hromadné vyjížďky či tréninky by tak probíhat rozhodně neměly. 
 
Již od 12. října navíc platí, že je zakázán provoz a používání sportovišť ve vnitřních prostorech staveb, což se bohužel týká i krytých jízdáren, resp. jezdeckých hal. Na ty se žádná výjimka nevztahuje.
 
Provozovatelé jezdeckých areálů samozřejmě mohou zavádět vlastní přísnější opatření nebo omezení provozu. Někteří např. přistoupili, stejně jako tomu bylo na jaře, k omezení vstupu do areálu na jednu osobu ke každému ustájenému koni za den. Několik provozovatelů své areály dokonce při první vlně zcela uzavřelo a péči o ustájené koně zajišťovali vlastním personálem. Zatím však nemáme informace o tom, že by k těmto razantním opatřením docházelo i nyní.
 

PSALI JSME: Krizový plán ve stáji: Jak obstarat koně a dodržet pravidla karantény

 
Od 22. října je zakázán také maloobchodní prodej či prodej a poskytování služeb v provozovnách. I zde se ovšem jedna z výjimek týká koní, jelikož otevřeny mohou zůstat prodejny krmiva a dalších potřeb pro zvířata. 
 
Většina jezdeckých potřeb by tak měla zůstat otevřených, což nám mj. potvrdili i zástupci největší české prodejní sítě v tomto segmentu ze společnosti Equiservis. „Všechny tři naše pobočky v Rudné, v Praze – Letňanech a v Brně zůstávají zatím otevřené. Každopádně jsme se rozhodli zvýhodnit ceny za dopravné pro zákazníky našeho e-shopu. U objednávek nad 3000 korun dopravné nebudeme účtovat,“ sdělila Eva Voděracká z marketingového oddělení Equiservisu.
 
Zmíněná opatření by měla platit do 3. listopadu 2020. Otázkou však je, zda později ještě nedojde k jejich prodloužení. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE