reklama 11C

Navždy odešel Pavel Mack. Národní hřebčín Kladruby zahalen do smutku

ikonka

Ve čtvrtek 14. května 2020 po krátké těžké nemoci ve věku nedožitých 73 let navždy odešel dlouholetý zaměstnanec Národního hřebčína Kladruby nad Labem, reprezentant a několikanásobný mistr ČSSR a ČSR ve všestrannosti pan Pavel Mack.
15.05.2020 12:56  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Svou profesní kariéru Pavel Mack zasvětil národnímu hřebčínu. V Kladrubech nad Labem i ve Slatiňanech působil především jako pracovní jezdec a trenér.
 
V letech 1975 – 1989 získal ve všestrannosti na Mistrovství ČSSR a Mistrovství ČSR 14 umístění do 3. místa, z toho 9 vítězství! Stěžejním koněm jeho sportovní kariéry byla klisna Forma z tehdejšího Plemenářského podniku Kladruby nad Labem. 
 
Mnoha úspěchů však dosáhl také s ostatními koňmi jako Edgar, 197 Litograf orlický, Komet a Norma. Okusil i z dostihového soudku, před ukončením sportovní kariéry klisny Formy společně startovali ve Velké pardubické, kde absolvovali obávaný Velký Taxisův příkop. 
 
Jeho posledním koněm byl starokladrubský plemenný hřebec Sacramoso Espada XI, který pod jeho vedením předváděl prvky vysoké drezury. S ním, ale také s ostatními svěřenci se v průběhu let účastnil mnoha důležitých chovatelských přehlídek, jezdeckých a chovatelských dnů v Kladrubech nad Labem, ve Slatiňanech nebo různých důležitých tuzemských výstav. Byl také autorem choreografií jezdeckých čtverylek starokladrubských koní, které byly prezentovány na významných akcích národního hřebčína. Pomyslné žezlo po něm převzal jeho syn Jakub, který je vedoucím výcviku koní v Kladrubech nad Labem.
 
Rozloučení s panem Pavlem Mackem proběhne v úterý 19. května 2020 v 10.00 hodin ve smuteční obřadní síni v Chrudimi. Čest jeho památce!



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE