reklama 11C

Anna Kellnerová: Kvalifikaci získal Silverstone, zkusím to i s dalšími

ikonka

Anna Kellnerová je jedním z jezdců, kteří mají splněnou kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu, minimální standard si vyjela se Silverstonem. V exkluzivním rozhovoru prozradila, jak plánuje přizpůsobit sezonu přípravě na potenciální olympijský start.
08.01.2020 06:26  |  Autor: Josef Malinovský, Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B
"Nemohla jsem tomu vůbec uvěřit," popsala svou první reakci na potvrzení účasti českého týmu na olympiádě v Tokiu Anna Kellnerová. Členka týmu Prague Lions se po zdravotní pauze vrací zpět na závodní kolbiště, navíc s vidinou možnosti startu na olympijských hrách.
 
Kde vás zastihla zpráva o tom, že Mezinárodní jezdecká federace přidělila týmovou kvótu České republice?
 
Tato mimořádná zpráva mě zastihla cestou ke koním. Ráno jsem mluvila s Markétou Šveňkovou a popravdě jsem z toho byla vedle. Je to neuvěřitelné.
 
Co vám v tu chvíli proběhlo hlavou?
 
Nejdříve jsem tomu nemohla vůbec uvěřit. Sice jsem věděla dění okolo ukrajinského týmu, nicméně i když to vypadalo nadějně, nevěřila jsem, že se to stane. Myslím, že už snad nikdo nedoufal, že by se český tým mohl kvalifikovat na olympiádu.
 
Každopádně už to jasné je a jasné je také to, že vy jste jedna z jedců, kteří mají splněný minimální standard pro kvalifikaci, a to se Silverstonem. Hádám správně, když si myslím, že si kvalifikaci budete chtít splnit i s některým z dalších koní?
 
Určitě se o to budu snažit. Začneme se na to teď více soustředit, v lednu se už chystáme vyjet na závody, takže uvidíme, jak to půjde dál.
 

PODCAST: Český parkur na olympiádě. Co na to Kellnerová, Opatrný a další jezdci

 
To je samozřejmě velmi pozitivní zpráva, že už se vracíte do závodního sedla.
 
Po Prague PlayOffs jsem se ještě tři týdny šetřila, pak jsem pomalu začala zkoušet skákat a každý den postupně přidávala zátěž. Pracujeme dál, zatím vše funguje a z toho mám velkou radost.
 
První letošní výjezd bude tedy spíše "oťukávací", nebo do toho jdete už naplno?
 
Určitě budeme opatrní, nejen kvůli mně, ale i kvůli koním, protože měli sedm měsíců pauzu od závodění, takže jim také bude chvíli trvat, než se vrátí do závodního režimu. Ze Španělska se pak plánujeme na tři týdny vrátit domů a následně tam zase odjet a absolvovat zde už vyšší soutěže na tří a čtyřhvězdových závodech.
 
Změní se zásadně vaše plány na letošek s ohledem na informaci o účasti českého týmu na olympiádě?
 
Částečně ano. Vše budeme samozřejmě směřovat k tomu, aby naši koně byli na olympiádu připravení a abychom pak mohli sestavit co nejsilnější tým. Na základě toho budeme vybírat i jednotlivé závody. Je potřeba, aby koně měli zkušenosti v náročnějších soutěžích, ale zároveň absolvovali i pár jednodušších závodů, kde si trochu odpočinou.
 
Předpokládám, že pro vás se nadále nemění to, že zůstanete členkou Prague Lions v rámci série Global Champions, která opět vyvrcholí v Praze. Půjde to vše dohromady zkombinovat?
 
Ano, tak to je, ale své starty budu muset podřídit potenciální olympijské přípravě. Určitě mám štěstí, že mám více koní, s nimiž mohu absolvovat takto náročné soutěže.
 
Může se tedy stát, že vás díky tomu letos uvidíme startovat v rámci Global Champions méně, nebo naopak je to ta správná příprava na olympiádu?
 
V průběhu léta si budu muset závody vybírat opravdu pečlivě podle aktuální situace, ale když to bude možné, určitě budu chtít v rámci této série startovat. Na začátku sezony ovšem nezvládnu vyjet do Dohy, protože se budeme teprve připravovat na závodní sezonu jak já, tak i koně.
 
Kalendář Global Champion Tour zatím nebyl publikován. Máte již nějaké zprávy o tom, jak velká mezera mezi jednotlivými koly proběhne v období olympijských her?
 
Takové informace bohužel nemám. Víme zatím pouze o již zmiňované Doze, ale kalendář ještě neznáme. Z minulých let lze ovšem předpokádat, že se kola Global Champion Tour nebudou konat v průběhu olympiády, ale nejspíš těsně před i po ní. Na těchto kolech bude pak pochopitelně většina účastníků olympiády chybět.
 
Kvalifikaci máte splněnou se Silverstonem. Už víte, s jakými dalšími konkrétními koňmi si budete chtít kvalifikaci splnit?
 
Českých jezdců, kteří by se mohli účastnit olympiády je několik, nejprve je tedy potřeba vyčkat, jaké bude složení týmu. Tím, že mám kvalifikaci se Silverstonem, se můžu pomalu zaměřit na to, abych ho na možnost účasti připravila. Co se týká ostatním koní, určitě bych si ráda splnila kvalifikaci s Classicem a s Catch Me If You Can, aby byla možnost náhrady v případě, že by se něco neočekávaného přihodilo.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Senzace! Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny

 
Jak to aktuálně vypadá s Classicem? Přeci jen jsme ho delší dobu na závodních kolbištích neviděli.
 
Classic je teď ve velmi dobré kondici, určitě už se moc těší na závodní sezonu, protože on měl pauzu ještě delší než já. V podstatě absolvoval jen několik malých soutěží na začátku sezony, a jelikož už byl v pořádku, chystali jsme si ho na náročnější závody, následně jsem se ovšem zranila já. Z aktuálních tréninků mohu říct, že je stejně tak úžasný, jako byl dříve a už se oba těšíme na závody.
 
Je právě on vašemu srdci nejbližší? Přála byste si jet na olympiádu s ním?
 
Classic je pro mě srdeční záležitost, protože jsme oba společně začínali na nižších soutěžích a dopracovali jsme se až na úroveň pěti hvězd. Určitě to je jeden z mých životních koní, rozumíme si a máme mezi sebou velmi silné pouto. Na druhou stranu každý sportovec, který má na takové úrovni možnost volby z více koní, velmi pečlivě vybere na olympiádu právě toho s aktuálně nejlepší formou. Můžete sice cítit k některému z koní silnější vztah, ale v tomto případě jde především o ten nejlepší výsledek.
 
Foto archiv Jezdci.cz




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE