reklama 11D

Stáj Hošková: Krásná příroda, jezdecký sport, hlavně však splněný sen

ikonka

Na okraji Olomouce vyrostl moderní jezdecký areál zasazený do krásné krajiny. Jedním z cílů Stáje Hošková je odchov kvalitních sportovních koní, ale i podpora a rozvoj jezdeckého sportu na Moravě. Do budoucna by majitelky rády areál rozšířily.
13.12.2020 11:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Stáj Hošková je moderní jezdecký areál, který vznikl jako realizace snů jeho majitelek. Hlavním cílem bylo umožnit sportovním koním co nejvíce pobytu v přírodě, ale současně mít vlastní areál na atraktivním místě s dobrou dostupností. Areál se nachází přímo na okraji hanácké metropole Olomouc v blízkosti sjezdu z dálnice. Dalším pozitivem lokality je sousedící tříhvězdičkový hotel. Nedaleko stájí se nachází chráněná krajinná oblast Litovelské Pomoraví, která umožňuje krásné terénní vyjížďky kolem zdejšího jezera. 
 
V současné době je kapacita stáje dvacet koní. K dispozici je zde pět hektarů pastvin, kruhová jízdárna, mycí boxy včetně solária, venkovní padoky navazující na boxy, jezdecká hala s rozměry šedesát krát dvacet metrů a písková jízdárna o rozměrech sedmdesát krát třicetpět metrů. Všechny povrchy jsou tvořeny směsí křemičitých písků s přidanou geotextílií a zabudovaným spodním zavlažováním. 
 
Hlavním zaměřením areálu je chov a výcvik koní pro parkur a drezuru. Pro veřejnost pravidelně pořádáme drezurní tréninky s jezdkyněmi Šárkou Charvátovou a Petrou Balnarovou. V plánu na příští rok je i pořádání vzdělávacích kurzů a jezdeckých akcí. Novinkou tohoto roku jsou skokové tréninky s pětinásobným mistrem České republiky ve všestrannosti, Robertem Pokorným a od ledna plánujeme pravidelnou skokovou přípravu na sezonu 2021 s hlavním stájovým jezdcem Jiřím Malým. 
 
Jedním z mnoha cílů této stáje je odchov kvalitních koní, kteří budou dosahovat sportovních úspěchů, ale i podpora a rozvoj jezdeckého sportu na Moravě. Rádi bychom dále rozšířili areál a udrželi jeho celkové využití i pro budoucí generace. 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE