reklama 11B

Stáje v Masečíně jsou zasvěceny drezuře. Nabízí také relax v penzionu

ikonka

Stáje Villa Gineta se nacházejí necelých třicet kilometrů od Prahy směrem na Slapy. Od roku 2010 přizpůsobili domácí své zázemí především drezurnímu ježdění a krom kvalitního jezdeckého areálu nabízí návštěvníkům také pobyt v krásném penzionu.
28.04.2020 11:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Ostatní  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12A

Vybudovat svoji vlastní stáj byl sen rodičů Laury Liškové, a tak po dlouhém hledání vhodného pozemku byl v roce 2002 položen základní kámen na zelené louce. V té době bylo hlavním záměrem poskytovat kvalitní ustájení a rozvíjet se ve skokovém sportu. Kapacita ustájení byla tehdy naplánovaná na patnáct koní. Za dva roky se vybudovalo zázemí s klubovnou, koupelnou (jedna i pro koně), vytápěnou sedlovnou, venkovní jízdárnou 70 x 35 metrů a halou 40 x 20 metrů na celkové rozloze šest hektarů. Velkým přáním bylo vybudovat místo, kde bezpečí koní a člověka, atmosféra, srdečný přístup, příroda a ubytování zanechají mimořádnou vzpomínku a touhu se vrátit.  Lauře byly tehdy čtyři roky. 
 
Jak šel čas, pár věcí se změnilo. Od roku 2010 se otec Laury místo skokovému sportu začal věnovat výhradně drezuře a nakazil svým nadšením i ji. Také přibyl penzion, který pomáhá při financování jejich koníčka. Zázemí se přizpůsobilo jejich milované disciplíně, kterou chtějí dělat opravdu dobře. Venkovní jízdárnu zmenšili na 60 x 20 metrů a ozdobili písmeny, do haly namontovali zrcadla a hlavně povrchy. Ty jsou pro ně velmi důležité a denně jim věnují velkou pozornost. Zredukovali počet ustájených koní na šest až osm a rezervní kapacitu boxů (konkrétně dvanáct) nabízí pro rozvoj jezdeckého sportu v České republice formou soustředění. Vzhledem k současné situaci se pro milovníky koní otevřela i možnost trávit zde dovolenou s koněm, zatrénovat si nebo vyrazit za spoustou dalších aktivit v blízkém okolí. Dnes je Lauře dvacet let a je vděčná tátovi, že ji toho tolik naučil a mámě, která změnila svůj sen ve skutečnost. Laury hlavním životním cílem se stalo blaho koní, o které se s rodinou starají a se kterými sportují.
 
On-line exkurzi areálu můžete absolvovat prostřednictvím připravené fotogalerie (viz výše). 
 
Také provozujete jezdecký areál? Tak neváhejte a umožněte ostatním do něj nahlédnout. Pomozte nám společně vytvořit jedinečný soubor on-line exkurzí po českých, ale třeba i slovenských, stájích a jízdárnách. 
 
Připravit internetovou prohlídku jezdeckého areálu není nic náročného a redaktoři Jezdci.cz jsou připraveni vám s profesionálním výstupem být nápomocni. Podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM!



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE