reklama 11A

ČJF a další federace nesouhlasí s rozdělením skupiny C pro OH 2024

ikonka

Ze zápisu Výkonného výboru České jezdecké federace vyplývá, že hned několik středoevropských jezdeckých federací nesouhlasí s plánovaným rozdělením kvalifikační skupiny C na divizi zahrnující Rusko s devíti státy a další divizi 19 zemí včetně ČR.
24.11.2020 18:57  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
„Česká jezdecká federace souhlasí se stanoviskem Polska, Slovenska, Maďarska a s drobnými výhradami i se stanoviskem Bulharska, které nesouhlasí s plánovaným způsobem rozdělení kvalifikační skupiny C na divizi zahrnující Rusko a devět bývalých sovětských republik a divizi středo-východoevropskou zahrnující 19 zemí včetně České republiky pro olympijské hry 2024,“ uvádí se v zápisu z listopadového jednání Výkonného výboru ČJF.
 
ČJF také nesouhlasí se získáváním kvalifikačních bodů výhradně na závodech EEF série. ČJF pověřuje Bohumila Rejnka, aby v tomto duchu odpověděl Georgovi Dimarasovi, který je od roku 2019 členem představenstva Evropské jezdecké federace.
 
Svět je dle pravidel Mezinárodní jezdecké federace (FEI) rozdělený aktuálně na skupiny A až G, v nichž se o místa závodí. Ty jsou následující: A – severozápadní Evropa, B – jihozápadní Evropa, C – centrální a východní Evropa plus centrální Asie, D – severní Amerika, E – střední a jižní Amerika, F – Afrika a blízký východ, G – jihovýchodní Asie a Oceánie. 
 

PSALI JSME: Senzace! Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny

 

U skupiny C došlo již během kvalifikace na olympijské hry 2020 v Tokiu k úpravě, kdy namísto jedné kvalifikační soutěže parkurových týmů, kdy měly postoupit dva nejlepší celky, proběhly dvě samostatné kvalifikace, z nichž postupoval vždy jen vítěz. České družstvo při závodu v Budapešti sice skončilo druhé za Ukrajinci, ti však do konce roku 2019 nesplnili u potřebného počtu dvojic minimální kvalifikační požadavky způsobilosti pro účast na olympijských hrách. Ze strany FEI tak došlo později k přerozdělení týmových kvót.
 
Výkonný výbor ČJF během listopadového zasedání schválil také seznam jezdců, které odmění za úspěšnou sportovní reprezentaci. Mezi nimi jsou i jezdci s potvrzeným kvalifikačním výsledkem na olympijské hry v Tokiu 2021. Odměna by tak měla být udělena mj.: Alešovi Opatrnému, Ondřejovi Zvárovi, Anně Kellnerové a Kamilu Papouškovi v disciplíně skoky, Miloslavu Příhodovi, Miroslavu Trundovi a Pavlu Březinovi v disciplíně všestrannost. Výše odměn bude stanovena do konce roku 2020 dle čerpání rozpočtu 2020.
 
Archivní foto: FEI / Arndt Bronkhorst



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE