reklama 11C

Příhoda má už týden závodní pauzu. Po pádu z koně je se sádrou na noze

ikonka

V těchto dnech měl olympijský aspirant Miloslav Příhoda startovat se svojí stájovou jedničkou Ferreolusem Lat v polské Strzegomi na závodech CCI4*-S. Místo toho si „užívá“ předčasně závodní pauzu v domovské stáji se sádrou na noze.
09.10.2020 18:23  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Miloslav Příhoda se před týdnem zranil při tréninku s jedním z jeho mladých koňských svěřenců. 
 
„Trénoval jsem terénní překážky a nějak to nevyšlo. Sádru mám už týden, a ještě čtrnáct dní mít budu. Pak už snad budu moci opět jezdit alespoň s ortézou,“ prozradil Miloslav Příhoda. „Spadl jsem pod koně a ten mi přilehnul nohu a vykloubil mi palec a další dva prsty, resp. jeden zlomil. Takže si musím dát chvilku pauzu,“ posteskl si. 
 

PSALI JSME: Miloslav Příhoda: Ve Všeticích jsou úžasné terény. Fyzička bude super

 
„Bohužel jsem kvůli tomu musel oželet jak plánovaný start ve Strzegomi s Ferreolusem, tak i mistrovství světa mladých koní ve francouzském Le Lion d´Angers,“ dodal. Tento šampionát by se měl uskutečnit od 15. do 18. října. Kromě Příhody jsou na nominativní přihlášce Adéla Císařová, Gabriela Slavíková a Miroslav Trunda. 
 
Právě Miroslav Trunda je vedle Miloslava Příhody druhým z reprezentantů ve všestrannosti, kteří by rádi v příštím roce startovali na olympijských hrách v Tokiu. Trunda během druhého říjnového týdne startuje s klisnou Shutterflyke ve zmíněné Strezegomi. Pokud dokončí soutěž CCI4*-L v předepsaných limitech, pak by již nemělo v jeho nominaci na olympiádu v podstatě nic bránit. Česká republika do Tokia totiž může vyslat až dva jednotlivce v této královské jezdecké disciplíně.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE