reklama 11D

Je to fantazie, říká Miroslav Trunda o splnění olympijské kvalifikace

ikonka

Druhým českým jezdcem všestrannosti, který má otevřené dveře na olympijské hry do Tokia, je Miroslav Trunda. V neděli završil úspěšný start v soutěži CCI4*-L v polské Strzegomi a již může plánovat přípravu na Hry. „Je to fantazie,“ říká s nadšením.
12.10.2020 00:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 
Hned v neděli večer dorazil Miroslav Trunda s klisnou Shutterflyke a dalšími svěřenci z polské Strzegomi do domovské stáje v Lišnici nedaleko Prahy. Tam již na našeho reprezentanta ve všestrannosti čekal štáb EquiTV, aby se ho zeptal na první dojmy ze splnění olympijské kvalifikace. 
 
„Je to super, fantazie, euforie a nadšenost. Už v sobotu po terénní zkoušce, když jí klisna prošla bez problémů a bez penalizace na překážkách, tak jsem doufal, že ten parkur dojedeme,“ konstatoval Trunda.
 
„Terénní část byla pro nás opravdu nejtěžší. Pokud člověk chtěl jet kros na první linii, nechtěl objíždět, nechtěl dělat žádné varianty, tak byl opravdu těžký. To ostatně dokazuje i to, že olympijský vítěz Michael Jung měl s koněm problémy v terénní zkoušce. My jsme jeli všechno napřímo, a tak o to větší radost mám z toho, že se nám to povedlo,“ uvedl.
 
Zas tak hladký průběh však kros neměl a v jednu chvíli si zcela nebyl jist, zda se mu podaří soutěž dokončit: „Vše šlo hladce do doby, než mě zastavili na překážce dvacet pět, protože jezdkyně přede mnou měla karambol. Tak se čekalo na sanitku. Tím, že jsme zastavili, klisna vychladla a byla trochu ztuhlá. Musel jsem jí znovu rozjíždět a chvíli jsem netušil, zda tu terénní zkoušku dojedeme. Naštěstí vše dobře dopadlo,“ svěřil se při rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz.
 
Jak moc byl před závody ve Strzegomi Miroslav Trunda nervózní a co jej nyní čeká dál, to se dozvíte z připraveného video rozhovoru.
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE