reklama 11D

Trunda jede do Strzegomi: Pokud chci na olympiádu, musí to klapnout

ikonka

Miroslava Trundu s klisnou Shutterflyke čeká jeden z nejdůležitějších závodů sezony. V polské Strzegomi budou od čtvrtka startovat v soutěži CCI4*-L, tedy v tzv. čtyřech dlouhých hvězdách. Úspěšné dokončení pro ně znamená otevřené dveře do Tokia.
07.10.2020 10:25  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Miroslav Trunda s devítiletou holandskou klisnou Shutterflyke jsou potenciálně druhými účastníky olympijských her v Tokiu v jezdecké všestrannosti. 
 
Zatímco Miloslav Příhoda má s Ferreolusem splněnou kvalifikaci kompletně z loňska a letos si již stihl vyjet i potvrzovací výsledek, Trunda se Shutterflyke si musí ještě vyjet minimální kvalifikační limit pro účast na olympijských hrách. 
 
V případě soutěže CCI4*-L je potřeba, aby dvojice dosáhla na výsledek minimálně 55 procent v drezuře, maximálně 11 bodů na překážkách v krosu s maximálním překročením času o 75 sekund a parkur překonala s maximálně šestnácti trestnými body.
 

PSALI JSME: Miroslav Trunda: Upřednostňoval bych posun olympiády na přelom roku

 
Před čtyřmi dlouhými hvězdami musel Trunda absolvovat v sedle Shutterflyke tři dlouhé hvězdy, což má již letos za sebou. Nyní se tak plně soustředí na splnění druhé, té náročnější části kvalifikace. Pokud by to náhodou nevyšlo nyní ve Strzegomi, má ještě náhradní plán i pro zbytek letošní sezony. 
 
„Doufám, že to vyjde. Měl bych z toho ohromnou radost, která by navíc byla okořeněná tím, že bych v neděli přijel domů a hned v pondělí pokračoval s dalšími koňmi do Lionu. Když se mi to nepovede, budu muset účast v Lionu zrušit a jet za dva týdny do italského Montelibretti nedaleko Říma,“ nastiňuje náhradní možnosti. Když by se totiž start ve Strzegomi nevyvíjel podle představ, plánuje účast vzdát, což by mu umožnilo dřívější start na dalších závodech (jinak by musel čekat tři týdny). Aby se na ně stihl připravit, obědoval by proto účast na mítinku ve Francii. 
 

PSALI JSME: Potvrzeno! Česko může vyslat na Hry do Tokia dva jezdce všestrannosti

 
„Pak máme ještě jednu možnost na přelomu října a listopadu v nizozemském Kronenbergu, ale to je ještě velmi předčasná úvaha. Není potřeba nikam spěchat, mám čas do června příštího roku. Samozřejmě budu doufat, že si limit splníme ještě letos, protože bych si již sezonu 2021 mohl modulovat jiným směrem. Uvidíme, snad to klapne. Pokud chci jet na olympiádu, tak to musí dopadnout. Nepovažuji to za něco nemožného,“ konstatuje při cestě do Strzegomi.
 
Ještě ve středu podvečer jsou ve na programu kondiční zkoušky. Soutěž CCI4*-L začíná ve čtvrtek v 8:00 hodin. V pátek mají účastníci této kategorie volno, kros je čeká v sobotu od 11:30 hodin a parkur v neděli od 13:30 hodin. Veškeré podrobnosti o programu závodů, kterých se v nižších soutěží účastní i další čeští jezdci, najdete na www.StrzegomHorseTrials.pl.
 
Foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE