reklama 11D

Start v Tokiu ohrožen: Příhoda končí ve Sloupně, Ferreolus na prodej

ikonka

Sotva si Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem vyjel ve Strzegomi potvrzovací výsledek pro účast na olympijských hrách v Tokiu, přišla od českého reprezentanta v jezdecké všestrannosti informace o ukončení spolupráce ve stájích Flamenco Sloupno.
21.07.2020 16:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A
 
Tak trochu studenou sprchu připravil pro české fanoušky všestrannosti Miloslav Příhoda. V úterý 21. července vydal tiskové prohlášení, ve kterém informuje o ukončení spolupráce ve stájích Flamenco Sloupno.
 
„V pondělí jsme se po vzájemné domluvě mezi mnou a majitelem stáje Flamenco Sloupno Romanem Vobořilem domluvili na ukončení naší spolupráce a zároveň působení v těchto stájích. Jak se říká: Všechno jednou končí a nic netrvá věčně. Tak i tento příběh po šestiletém působení má svůj konec,“ uvedl Miloslav Příhoda. Zároveň krátce vysvětlil, proč k ukončení spolupráce došlo.
 
„Nehledal bych v tom zbytečné zákulisní kličky, došlo pouze k rozdílným názorům ohledně managementu koní a pro zachování dobrých vztahů mezi mnou a panem Vobořilem jsme dospěli k názoru, že každý má trošičku jiný pohled a priority, což se občas u dlouhodobých spoluprací stává. Nicméně jsem velmi hrdý na všechno, co jsme během těch šesti let dokázali vybudovat, vyhrát a jaké koně se nám podařilo vychovat,“ pokračuje česká jezdecká jednička ve všestrannosti.
 
Odchod ze Sloupna však znamená možný konec dvojice Miloslav Příhoda a Ferreolus. „Bohužel s ukončením spolupráce se váže i pro mě velmi smutná zpráva. A to konec příběhu mezi mnou a Ferreolusem, který je od dnešního dne uveden na trh. Je to nejlepší parťák, kterého sem kdy měl možnost mít. Avšak někdy člověk míní a život mění. Mrzí mě to, ale snad není všem dnům konec,“ dodává Miloslav Příhoda.
 
Zároveň nepřímo připustil, že varianta pokračování v cestě k olympijské účasti stále existuje. Musel by se však najít zájemce o Ferreoluse z České republiky, který by si koupil alespoň poloviční vlastnický podíl tohoto koně. Padesátiprocentním vlastníkem je totiž sám jezdec. To, že i tato alternativa je ve hře, na přímý dotaz redakce Jezdci.cz Miloslav Příhoda potvrdil. Bude tedy velmi zajímavé sledovat další vývoj, zda se najde někdo, kdo by chtěl umožnit pokračování tohoto příběhu, jehož „happy endem“ by měla být účast na olympijských hrách.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE