reklama 11D

Sezonu 2020 jsem ukončil, soustředíme se na tu olympijskou, říká Zvára

ikonka

Zatímco někteří jezdci ještě doufají v listopadovou účast na CSI, příp. i CSIO ve španělském Vejer de la Frontera, Ondřej Zvára již závodní sezonu 2020 ukončil a soustředí se na únorový odjezd do Španělska na přípravné závody v olympijském roce.
05.11.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Na rok 2020 bude mít Ondřej Zvára vzpomínky smíšené. Na jednu stranu se mu během něj dařilo, ale závodů bylo velmi málo a mrzí jej odložení olympijských her.
 
„Sezonu jsem již uzavřel, teď se soustředíme na to, abychom byli co nejlépe připraveni, když to koronavirová situace dovolí, na únorový odjezd do Španělska. Podzimní účast ve Španělsku jsem zvažoval, povídali jsme si o tom kvůli tomu listopadovému CSIO. Ale nakonec jsme se rozhodli, že nepojedeme. Moji koně jsou zkušení a prověření, nemusí dokazovat svoji kvalitu, tu dokazovali několik let zpět. Já potřebuji, abych Cento Lana přichystal na další důležité závody tak, jako jsem ho přichystal letos do Prahy na CSIO,“ říká Ondřej Zvára.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ondřej Zvára: Kdyby žil Cento Lano jinde, znal by ho celý svět

 
Právě s průběhem CSIO v Chuchle Areně Praha byl Zvára nejvíce spokojen. „Byl to jeden z našich velkých cílů, aby v Praze předvedl Cento kvalitní výsledek v Poháru národů. To se nám povedlo, a nakonec předvedl nejlepší výsledek z českého týmu. Myslím, že to vždy dokážeme se na důležité závody připravit a stejně tak bychom se chtěli připravit na tu odloženou olympiádu,“ pochvaluje si Ondřej. 
 
Právě posunutí olympijských her až na rok 2021 Zváru velmi mrzí: „Když to řeknu s nadhledem, tak to pro mě byla taková malá životní tragédie, že olympiáda letos byla zrušená, protože jak bylo vidět, Cento tu formu letos v Praze měl. Já doufám, že ji udrží i na příští rok, protože on by si moc zasloužil v Tokiu odstartovat. I proto to pro mě bylo velké zklamání, že se nakonec olympiáda letos nekonala.“
 

PSALI JSME: Ondřej Zvára byl Hostem Radiožurnálu: Podcast i videozáznam na YouTube

 
Teď se již ovšem zaměřuje na přípravy pro první starty v příštím roce. „Šetříme, trénujeme a vše směřujeme k únorovému odjezdu do Španělska, kde by si i Quimero měl zajet potvrzovací výsledek, který již není tak složitý, jako samotná kvalifikace. Možností k jeho splnění je dost. – Aktuálně doháníme tréninky s mladými koňmi a od prosince se již budeme připravovat na únorový start nové sezony. Hlavním cílem je udržet Cento Lana v dobré psychické i zdravotní pohodě,“ uzavírá Zvára.
 
Foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE