reklama 11B

V Dauhá se pojede premiérové finále týmové LGCL

Ve dnech 3. – 5. listopadu se v Dauhá v Kataru odehraje historicky první finále týmové soutěže Longines Global Champions League, která provází letos okruh Longines Global Champions Tour. Jaké hvězdy pojedou v barvách dvanácti celků?
31.10.2016 18:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Členem vedoucího celku je také Bertram Allen. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Ve vedení bodování LGCL, která je speciální soutěží dvojic, je s 309,5 body před posledním mítinkem družstvo Valkenswaard United. Za tento tým nastupovali v sezoně často jezdci Bertram Allen (IRL) a John Whitaker (GBR), kteří vedení týmu pomohli třemi výhrami, a to v Miami, Hamburku a Vídni. A stejné duo bude soutěžit v samotném finále
 
„Finále GCL bude určitě intenzivní, budu znovu bojovat s Johnem Whitakerem za Valkenswaard United a je to pro mě obrovskou ctí. On je legenda, oba se budeme snažit za pomoci našich špičkových koní do toho dát to nejlepší“, řekl k finále v Dauhá Bertram Allen.
 
O 8,5 bodu za nimi jsou na druhém místě jezdci z Antwerp Diamonds, za které pojedou Harrie Smolders (NED) a mladý talentovaný jezdec z Belgie Jos Verlooy. Tato dvojice také dosáhla v sezoně řady výborných výsledků. 
 
Želízkem v ohni může být také družstvo Monaco Aces, s odstupem pouze 1,5 bodu na druhé místo. Ty bude reprezentovat Maikel van der Vleuten (NED) a Daniel Bluman (COL). 
 
Diváci uvidí i domácí katarské jezdce, olympijského účastníka Ali Yousef Al Rumaihiho společně s Hamadem Al Atiiyahem, kteří nastoupí v barvách Doha Fursan Qatar. Dále nebudou chybět například Rolf-Göran Bengtsson, Marco Kutscher, Scott Brash či Lauren Hough.
 
Finálová dvoukolová soutěž se jede ve čtvrtek 3. listopadu v 15.00 hodin místního času.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE