reklama 11C

Soud v Bruselu zamítl odvolání FEI v kauze LGCL

Mezinárodní jezdecká federace FEI je ve sporu s pořadatelem Longines Global Champions League, nového formátu soutěže družstev. V uplynulých dnech bylo soudem zamítnuto odvolání FEI proti rozhodnutí ve prospěch LGCL. Podrobnosti níže…
02.05.2016 09:59  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: LGCL

V úvodu zopakujme, že pořadatel LGCL Jan Tops poté, co FEI neschválila konání nového formátu soutěže týmů, podal stížnost k úřadu pro hospodářskou soutěž v Belgii. Pokud není schváleno konání a pravidla určitých závodů, je i účast na například v roli rozhodčích, proti pravidlům. Belgický úřad pro hospodářskou soutěž rozhodl, že na toto jednání FEI nemá nárok. FEI podala proti tomuto rozhodnutí odvolání, nicméně nová série LGCL se letos rozběhla.
 
Nyní FEI zveřejnila zprávu, že bruselský soud odvolání FEI zamítl.
 
„Pochopitelně jsme z toho zklamaní, že soud zamítl žádost FEI o kompletní zrušení rozhodnutí bruselského úřadu pro hospodářskou soutěž, ale je to jen jedna z fází procesu“, řekl k celé věci Prezident FEI Ingmar de Vos. „Proces prakticky ještě nezačal, to nejdůležitější bude řešit znovu úřad pro hospodářskou soutěž. Budeme bojovat všemi legálními prostředky“, dodal de Vos.
 
Zdá se, že rozhodnutí je v rozporu s prošetřováním Evropské komise v podobných případech, včetně specifických případu FEI, s cílem uplatnit jednotné antimonopolní pravidlo EU.
 
„FEI již řešila téma i s Mezinárodním olympijským výborem, Asociací letních olympijských sportů a národními federacemi, které se potýkají s podobnými problémy. Všichni víme, že potřebujeme jasná pravidla, abychom mohli zastřešovat sport a chránit zájmy jezdců,“ uvedl také de Vos
 
Zdroj: tisková zpráva FEI



Štítky: LGCLFEI
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE