reklama 11C

LGCL v Antverpách vyhrálo stejnojmenné družstvo

V neděli 24. dubna se v Antverpách odehrálo třetí kolo týmové soutěže Longines Global Champions League. Jde o premiérový ročník nového projektu, a v belgickém městě diamantů vyhrála dvojice ze stejnojmenného družstva – Antwerp Diamonds.
26.04.2016 11:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Jos Verlooy podpořil vítězný tým dvěma čistými koly. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Vítězství dvojice z týmu Antwerp Diamond na „domácí“ půdě v Antverpách bylo ukázkou brilantní spolupráce. Z belgického jezdce Jose Verlooye, který patří do kategorie jezdců do 25 let U25, se stal rázem v očích fanoušků hrdina
 
Družstvo Antwerp Diamond se tak ujalo také vedení v bodování celé soutěže, kde drží momentálně 75 bodů. O 2 body méně mají týmy Monaco Aces a Valkenswaard United. 
 
První kolo soutěže bylo postaveno na poctivých mírách 155 cm a obsahovalo řadu obratů a technických pasáží, které prověřily kvality nejlepších jezdců a koní světa. Jen tři dvojice dokázaly překonat úvodní parkur bez trestných bodů: Rome Gladiators, které reprezentovali Laura Kraut (USA) a Marlon Módolo Zanotelli (BRA), dále Monaco Aces ve složení Schuyler Riley (USA) a Daniel Bluman (COL) a Antwerp Diamonds, za které jeli Audrey Coulter (USA) a Jos Verlooy (BEL).
 
Překvapením byly výsledky některých družstev, v jejichž barvách se objevila velká jezdecká jména. Do druhého kola se s 8 body například neprobojovali Roger-Yves Bost a Marco Kutscher. Také dvojice Gregory Wathelet a Rolf-Göran Bengtsson měla 8 bodů, obě chyby přišly v parkuru druhého jmenovaného jezdce. 
 
Tlak ustála mladá jezdkyně Jessica Mendoza, která své kolo dokončila čistě, ovšem její týmový partner Scott Brash udělal pro něj zcela netypických 12 trestných bodů. Podobně také Ben Maher ve dvojici s Jessicou Springsteen dovezli 12 bodů.
 
Bezchybné týmy pak v druhém kole svedly boj o pozice nejvyšší. A hlavní roli hrál opět jako v každém z kol čas. V družstvu Rome Gladiators inkasoval 4 body za chybu Marlon Manólo Zanotelli a dvojice tak dojela celkem se 4 body. Stejně tak u Monaco Aces chyboval jednou Daniel Bluman, jejich skóre tedy bylo stejné a do třetice chybovala i Audrey Coulter z Antwerp Diamonds. Navíc zde byl další tým, který měl v součtu po obou kolech 4 body – Valkenswaard United. Za ty nastoupila už osvědčená dvojice John Whitaker a Bertram Allen a právě druhý jmenovaný přivezl jednu chybu už v úvodním kole. Druhé jízdy však už byly čisté. 
 
Mezi těmito týmy tak rozhodoval součet časů druhého kola, což nahrálo Antwerp Diamonds, jejichž čas byl 111,77 sekund. O necelou jednu sekundu v součtu byli pomalejší jezdci z Valkenswaard United a třetí místo s odstupem 7 sekund brali Monaco Aces.
 
Člen vítězného celku Belgičan Jos Verlooy k tomu řek: „Pro mě je to speciální hlavně tím, že bydlím 20 minut odsud, a právě domácí publikum nás ohromně podpořilo, vím, že 50% našeho vítězství je jejich.“
 
Legenda parkurového sportu John Whitaker si pochvaloval, že po drobném selhání v druhém kole v Mexiku se tým, který začal výhrou v Miami, dokázal zase vyšvihnout na špičku. Nadšený je ze spolupráce s ním i jeho kolega z družstva Bertram Allen. „Miluji jezdit s ním. Dvakrát už mě podržel, když jsem udělal chybu, poprvé v Miami a podruhé tady“, řekl Allen.
 
Kompletní výsledky z LGCL jsou ZDE
 
Zdroj: tisková zpráva LGCL



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE