reklama 11B

S blížícím se finále série LGCL se více taktizuje

Novinkou v mezinárodním parkurovém sportu je od letošní sezony seriál soutěže týmů Longines Global Champions League. Ta zažije v neděli 7. srpna dvanácté kolo. Do finále, které se stejně jako při LGCT jede v Dauhá, zbývají tři kola a napětí roste.
04.08.2016 11:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Do Valkenswaardu, kde se ve dnech 5. – 7. srpna koná další kolo LGCT a během posledního dne je na programu týmová soutěž, míří opět světové špičky. Co na tom, že za pár dní startují skokové soutěže na OH v Riu, většina jezdců z čela světového žebříčku je v Nizozemí, a do Brazílie pak jen přeletí.

Sezona LGCL se pomalu chýlí ke konci, po soutěži ve Valkenswaardu následují jen dvě kola a poté finálové klání v Dauhá. A ve hře je skutečně hodně. Družstva totiž závodí celkem o 4.500.000 EUR.

Jedno z legendárních jmen, která budou v neděli na startovní listině, je Michael Whitaker, který pojede za Antwerp Diamonds, což je jeden ze stabilně velmi úspěšných týmů. Ve vedení série je celek Valkenwaard United, v jehož barvách bude závodit Michaelův bratr John. Bratři se na svůj souboj těší, je to totiž poprvé v jejich kariéře, kdy v týmové soutěži jedou proti sobě. Navíc jejich družstva dělí v žebříčku jen 5,5 bodu.

Bude to vzrušující podívaná, do LGCL se tentokrát zapojí takoví jezdci, jako jsou Rolf-Göran Bengtsson, Edwina Tops-Alexander, Scott Brash, Gregory Wathelet či Kent Farrington. LGCL startuje v neděli 7. srpna v 15.30.


Více informací najdete na webu LGCL
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE