reklama 11A

Soutěž LGCL v Hamburku uvidí desítky tisíc diváků

V pátek 6. května přijde jeden z vrcholů parkurových závodů, které se konají v Hamburku. Pojede se páté kolo nové týmové soutěže Longines Global Champions League, a pořadatel očekává návštěvu desítek tisíc diváků. Koho uvidí závodit, se dočtete níže…
05.05.2016 14:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: LGCL / Stefano Grasso

V Hamburku se ve dnech 4. – 8. května konají parkurové závody celosvětového významu. Jednak se tam odehrává pátý mítink seriálu Longines Global Champions Tour a s tím spojená i soutěž družstev LGCL, a navíc se v neděli 8. května pojede tradiční derby, které se koná již 87 let v řadě.
 
Soutěž dvoučlenných týmů LGCL je na programu 6. května od 18.00 hodin SEČ. Ředitel hamburských závodů Volker Wulff očekává návštěvu až 80.000 diváků a velkou podporu bude mít zejména dvojice Shanghai Swans, kterou tvoří mladá americká jezdkyně Jessica Springsteen a rodačka z Hamburku a místní jezdecká celebrita Janne-Frederike Meyer. 
 
Vedoucím družstvem v bodování je po čtvrtém kole série celek Valkenswaard United, pouhé čtyři body za nimi je Monaco Aces a za nimi o sedm bodů jsou jezdci Antwerp Diamonds.
 
Za vedoucí tým nastoupíostřílená dvojice John Whitaker (GBR) a Bertram Allen (IRL), která kromě asijského kola prozatím závodila v barvách lídrů vždy. Monaco Aces se je bude snažit předstihnout za pomoci Daniela Blumana (COL) a Shuyler Riley (USA). Antwerp Diamonds bude zastupovat Harrie Smolders (NED) a Audrey Coulter (USA). 
 
Hvězdná sestava čeká diváky v podání Cannes Stars, startovat za budou domácí Marco Kutscher a vítěz mexického kola Roger-Yves Bost (FRA). Dvojice, která vyhrála při posledním kole v Šanghaji David Will a Andreas Kreuzer budou závodit za Cascais Charms ve stejné sestavě i v Hamburku a se očekávat velká divácká podpora těchto německých reprezentantů, byť se v LGCL nejezdí v barvách země, ale speciálně sestaveného družstva.
 
Ryze arabská bude dvojice Doha Fursan Qatar, za něž nastoupí Šejk Ali Bin Khalid Al Thani a Ali Yousef Al Rumaihi. Zahrozit mohou i Paris Jets v sestavě Olivier Philippaerts (BEL) a Rolf-Göran Bengtsson (SWE), nebo jezdci Vienna Eagles Rodrigo Pessoa (BRA) a Lauren Hough (USA).
Soutěž LGCL se jede jako dvoukolová s tím, že trestné body obou jezdců z obou kol se sčítají, a pokud dojde k rovnosti bodů, rozhoduje o konečném pořadí součet časů z druhého kola. 
 
Kompletní sestavy a všechny informace k LGCL hledejte TADY
 
Zdroj: tisková zpráva LGCL



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE