reklama 11B

Potíže parkurového družstva Austrálie. Jamie Kermond byl suspendován

ikonka

Členové australského olympijského parkurového týmu prožívají nepříjemné chvilky. Australská jezdecká federace oznámila, že provizorně suspendovala parkurového jezdce Jamieho Kermonda. Ten byl v definitivním výběru pro olympiádu.
21.07.2021 16:15  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Australská jezdecká federace oznámila, že musela provizorně suspendovat jezdce jezdce Jamieho Kermonda, a to pro porušení národních antidopingových regulí.
 
Ve svém prohlášení uvádí federace Austrálie, že vzorek A, který byl odebrán jezdci 26. června, se vrátil pozitivní na metabolit kokainu. Ten je zakázaný na všech akcích pod WADA i pod australským národním antidopingovým výborem. 
 
Sportovec se také během suspendace nesmí účastnit žádné akce, která je pod dohledem WADA, což jsou i blížící se olympijské hry. Jamie Kermond byl přitom ve dvojici s koněm Oaks Constellation v definitivním výběru pro Tokio. Kermond dle pravidel může požádat o výsledek vzroku B, ale hry mu jistě uniknou.
 
Federace Austrálie zatím podle serveru World Of Show Jumping neoznámila, jaká dvojice by je mohla nahradit. Jisté však je, že rezervní jezdec Rowan Willis s patnáctiletou klisnou Blue Movie účast už odmítl, ačkoliv na definitivních seznamech FEI jako rezerva Australanů stále figuruje.
 
Další otázkou je, zda by byla Austrálie kohokoliv z kvalifikovaných jezdců a koní schopná ještě vyslat, i když regule dovolují určité změny i po definitivních přihláškách. Takzvaná Pre-Competition Change („před-soutěžní změna“) se může týkat vždy jen jezdců, kteří mají kvalifikaci a byli uvedeni na nominativní přihlášce dané země. Austrálie má celkem sedm dvojic uvedených na nominativním seznamu. Administrativní a veterinární úkony, včetně karantény před odletem, jsou natolik zdlouhavé, že je pravděpodobné, že Australská jezdecká federace situaci nijak už vyřešit nemůže. 
 
„Pozitivní test musel vyjít z jednorázového použití při jedné společenské události, a nemělo to nic společného se sportem,“ přiznal v prohlášení Kermond. „Jsem z toho hrozně zkroušený a přijímám veškerou zodpovědnost. Je mi nesmírně líto, že jsem celou rodinu a také členy týmu dostal do takové situace,“ uvedl jezdec.
 
Ilustrační foto: Kateřina Návojová / Jezdci.cz
 
Zdroj: World Of Show Jumping



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE