reklama 11B

Pohodová karanténa v Cáchách. Klidně bychom tu zůstali, říká Příhoda

ikonka

Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda již dorazili se svými koňmi do předolympijské karantény v Cáchách a mají za sebou i první tréninky. „Organizačně je to tu zvládnuté perfektně. Kdyby olympiádu přesunuli sem, tak bychom se nezlobili,“ říká Příhoda.
12.07.2021 16:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Z domovských stájí ve Všeticích a v Líšnici vyrazili Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda v sobotu večer a druhý den v devět hodin dopoledne již byli v Cáchách, kde koně musí absolvovat před odletem na olympijské hry do Tokia několikadenní karanténu. 
 
„Cesta byla v pohodě, jen jsme se zdrželi na obchvatu Norimberku. Jinak vše probíhalo podle plánu. Když jsme přijeli do Cách, již zde byly nějaké kamiony, takže nás pracovníci Pedenu navedli, kde máme zaparkovat. Koně měli zůstat naložení do chvíle, než na nás přišla řada na veterinární přejímce, ale mohli jsme mezi tím skládat věci a vozit je do stáje. S těmi těžkými nám pomohli zaměstnanci s nakladačem,“ popisuje Miloslav Příhoda.
 

Psali jsme: Příhoda: Když vyjde náš cíl, může z toho být v Tokiu zajímavý výsledek

 

„Když se uvolnilo místo, šli jsme na veterinárku, kde koním přečetli čipy a vzali si veškerou dokumentaci. Koně odčervili, postříkali je nějakou dezinfekcí, změřili jim teplotu, odebrali krve, a ještě se odebíraly stěry z nozder. Do stájí jsme mohli jít, až když jsme věděli, že jsou stěry negativní,“ pokračuje český reprezentant ve všestrannosti, který s sebou do Tokia veze jedenáctiletého valacha Ferreoluse, jehož je společně s Vladimírem Malákem spolumajitelem. Miroslav Trunda má v karanténě jak desetiletou Shutterflyke, s níž má v plánu absolvovat olympijskou soutěž, tak o rok mladší rezervní klisnu Trnku-Ruf.
 
Oba jezdci si první dny v karanténě doslova užívají. „Vše je tu organizačně zvládnuté skvěle. Všichni jsou milí, když potřebujete pomoc, tak vám každý rád vyjde vstříc. Stáje jsou menší, vždy s osmi boxy, ale nikdy nejsou všechny obsazené. My máme např. tři koně, vedle nás jsou volné boxy a na druhé straně mají koně Bělorusové. Ustájení je prostorné a čisté, jízdárny jsou doslova TOP. Máme tu rozpis, kdy kdo může chodit pást, kdy jezdit apod. Dopoledne může jezdit každý, odpoledne je možné si arénu zarezervovat pro individuální trénink. My jsme v neděli jen lehce pojezdili, druhý den dopoledne jsme měli drezurní trénink, ale v úterý bude již otevřená od osmi do deseti cvalová dráha. Rád bych tedy toho využil a odpoledne šel ještě na jízdárnu. V dalších dnech pořadatelé připraví také několik terénních překážek na pískové kolbiště,“ popisuje Miloslav Příhoda. 
 

Čtěte také: Chci, aby klisna z Tokia dojela zdravá a užili jsme si to, říká Trunda

 

Perfektní zázemí je připraveno nejen pro koně, ale i pro lidi. „Ubytování máme asi padesát metrů odtud, kde je většina jezdců. Část pak je ve svých kamionech. Je tu pohoda. Zrovna jsme si říkali, že bychom tu klidně zůstali. Kdyby olympiádu přesunuli sem, tak bychom se nezlobili,“ říká s úsměvem Miloslav Příhoda. „Jediné, co mě trochu překvapilo, že tu nejsou všichni olympionici. Němci mají karanténu ve Warendorfu, nejsou tady ani Britové či Francouzi. Naopak Američané a Kanaďané tu jsou,“ dodává. 
 
První koně do Japonska odlétají ve čtvrtek 15. a v pátek 16. července. Jednat se bude o účastníky drezurních soutěží. Koně startující ve všestrannosti odlétají v úterý 20. a ve středu 21. července, přičemž ti z České republiky by měli být v prvním letu. Skokané přijdou na řadu 26. a 27. července. Všechny spoje mají naplánovaný odlet 45 minut po půlnoci. 
 
Foto: Nikol Šestáková, poskytl Miloslav Příhoda



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }