reklama 11D

Anna Kellnerová: O olympiádě sním od Londýna 2012. Jsou v tom emoce

ikonka

Pár dní zbývá Anně Kellnerové a jejím týmovým kolegům do odletu na olympijské hry v Tokiu. V rozhovoru pro EquiTV.cz prozradila, jak je spokojena s formou svých koní, ale také to, jak se zrodil její olympijský sen, který se brzy stane skutečností.
13.07.2021 18:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12B

 
Po návratu z přípravných závodů v St. Tropez se Anna Kellnerová a její dva olympijští koně – Catch Me If You Can Old a Silverstone G – doma dlouho nezdrží. Již za několik málo dní totiž vyrazí s koňmi do karantény v Cáchách.
 
„Závody v St. Tropez probíhaly docela dobře. Podnebí tam bylo dost podobné Tokiu, takže koně měli možnost si skočit v podobných podmínkách. Skákali moc dobře. Ve středu nás čeká poslední trénink a pak pojedeme s koňmi do karantény. – Myslím, že si skočíme již jen pár skoků, nebudeme skákat nic těžkého. Možná dopilujeme jen pár drobností jak u mě, tak u koní. To by mělo doufejme stačit,“ věří Anna Kellnerová. 
 

Nepřehlédněte: Příhoda: Když vyjde náš cíl, může z toho být v Tokiu zajímavý výsledek

 
Po doplnění potvrzovacího výsledku se Silverstonem se česká reprezentantka snažila koně udržet v TOP formě, ale zároveň měla na mysli, aby se jim v posledních týdnech před olympijskými hrami nic nestalo. „Hodně jsem dbala na to, že jsou to přípravné závody a závodila jsem podle toho, jak to každý kůň individuálně potřeboval. Se Silverstonem jsme se rozhodli jít do Grand Prix, aby si skočil ještě něco většího. Catch Me měla tento rok za sebou již několik pětihvězdičkových závodů, tak jí stačilo si skočit soutěže na výškách 140 a 150 centimetrů. Myslím, že jsme zvolili dobře a skákali moc hezky,“ hodnotí. 
 
Zároveň Anna Kellnerová prozradila, že mezi oběma kvalifikovanými koňmi je rozhodnuta pro Catch Me If You Can Old. „Dá se říct, že jsem rozhodnutá, ale mám stále v hlavě i možnost rezervního koně, kdyby se v té karanténě něco stalo. Už jsem to zažila při Global Champions, že se koně v karanténě zranili a nemohli odletět, tak jsem ráda, že tu možnost mám. Samozřejmě doufám, že se nic nestane.“ V rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz dále uvedla jaké plusy a mínusy mají oba její koně.
 

Nepřehlédněte: Chci, aby klisna z Tokia dojela zdravá a užili jsme si to, říká Trunda

 
Díky pravidelné účasti na závodech série Global Champions má velmi bohaté zkušenosti s nejtěžšími soutěžemi i s konkurencí nejlepších jezdců a koní světa. Přesto je účast na olympiádě pro ni něčím mimořádným. „Olympiáda je olympiáda, to vám řekne každý. Parkury budou sice podobně obtížné jako při Global Champions, ale tlak tam bude jiný i tím, že nereprezentujete smíšený tým, ale svou zemi, svůj národ. Také skoky budou úplně jiné, jejich propracování bude mohutnější, vizuálně složitější,“ konstatuje Anna Kellnerová, pro kterou je účast na olympijských hrách obrovským snem již devět let.
 
„Je to již dávno, bylo to před olympiádou v Londýně 2012. Asi to bude znít zvláštně, ale dívala jsem se na olympijskou reklamu. Ta reklama spočívala v tom, že rodiče probouzí své děti, vozí je na tréninky, jezdí s nimi k doktorovi, když se zraní, provázejí je celou cestou a vygradování olympiády je s těmi rodiči… - To ve mně vyvolalo silné emoce a vytvořilo to pro mě olympiádu tak jedinečnou. Že je to jedinečné nejen pro sportovce, ale pro celou rodinu a všechny, kteří se na tom podílejí a podporují toho jednoho člověka. Řekla jsem si tehdy, že bych to chtěla někdy zažít,“ vzpomíná Anna Kellnerová.
 
Foto a video: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }