reklama 11C

Nová éra Hradeckého jezdeckého klubu. Majitel chystá velké investice

ikonka

V březnu letošního roku uplynulo 95 let od založení Hradeckého jezdeckého klubu. Ačkoliv je nyní areál ve velmi špatném stavu, brzy by se to mohlo změnit. Nový majitel hodlá do areálu vložit desítky milionů korun. Sloužit bude i dalším sportům.
19.05.2023 12:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
O budoucnosti areálu Hradeckého jezdeckého klubu se poslední dobou hodně diskutovalo nejen na sociálních sítích. Mnohé osvětlilo oficiální stanovisko investora, které redakci Jezdci.cz poskytl za společnost KWKC (Kudláček Waldex Korber Consulting) Boris Kudláček.
 
Údajné zprávy o tom, že by na takřka sedmi a půl hektarech měly koně vystřídat bytové jednotky vyvrací nový majitel, který celý areál od spolku odkoupil na začátku května letošního roku, tedy v měsíci, kdy měl zmíněný klub 95. výročí od založení. „Byla to dlouhá jednání. Nakonec jsem se domluvili na slušné ceně,“ řekl nově zapsaný vlastník Zbyněk Knoll. Cena, kterou vyplatil se dle něj pohybuje mezi 120 až 150 miliony korun. „A rozhodně jsem to nekupoval jako spekulant s pozemky. Investuji do věcí, které dávají smysl. A jezdecký sport rozhodně smysl dává. Takže koně tam zůstanou. A to minimálně v současných parametrech,“ upřesnil investor.
 
Zbyněk Knoll si je prý zcela vědom, že současný chátrající areál potřebuje velkou finanční injekci, ale také smysluplnější využití. Jeho plánem je vybudovat v areálu nové centrum nejen pro koně, ale i pro sportovce a širokou veřejnost. „Na vizi pracuji s renomovaným architektem, který má navíc k celému okolí velmi blízko. Našim záměrem je, aby tu jezdecký sport byl asi na 60 až 70 procentech plochy. Na ostatních „hluchých“ místech pak chceme vystavět další sportovní a volnočasové aktivity. Například halu pro badminton. Zkrátka chceme do pár let vystavět na okraji Hradce multifunkční areál hodný jednadvacátému století,“ uvedl.
 

Psali jsme: Jako za Kinských. Stájím v Heřmanově Městci se vrátil dřívější lesk

 
Podle investora tak bude budoucí areál dobře spojovat jak jezdecký sport, tak i další sportovní využití. Pokud půjde vše podle plánu, první návštěvníky areál přivítá v roce 2027. „Je to běh na dlouhou trať. Všechny však ubezpečuji, že stovky se zdejší areál dožije. A doufám, že v novém hávu,“ doplnil Knoll. První návrhy od architekta by měl mít na konci letošního roku. „Minimálně rok se pak bude kreslit. S demolicemi stávajících objektů a začátkem stavby tak počítáme v roce 2025. O rok později by měly být první stáje hotové a v roce 2027 i celý komplex,“ nastínil investor. 
 
Kolik bude celková rekonstrukce stát, to aktuálně nový vlastník neví. „Ještě není vše nakresleno a schváleno. Nicméně počítám s tím, že celkové investice budou v rozmezí 50 až 100 milionů korun,“ dodal Knoll. K přípravám si přizval architekta Karla Albrechta z Hradecké projekční a developerské kanceláře. „Jsme moc rád, že na tomto projektu mohu pracovat a že nám dal šanci osvícený investor. Každopádně hlavním zadáním je, aby zde byl současný jezdecký sport zachován, a to mě ještě víc těší,“ zmínil pro Deník Kael Albrecht. 
 
Co je však již dle dostupných informací rozhodnutí, v návrhu je počítáno s demolicí všech současných staveb. „Po prvotním průzkumu je tato varianta nejpřijatelnější. Na místech zdemolovaných budov však vzniknou nejen ty pro jezdecký sport, ale i další. Například pro badminton. V řešení je také, zda tu bude například horolezecká stěna či nějaké tréninkové centrum, například pro judisty či desetibojaře. Teď už však vím, že se celý areál ještě více ozelení a součástí bude i minigolf,“ prozradil část svých plánů architekt, jemuž investor postupně doplňuje své aktuální představy. „Pan architekt to ještě neví, ale zdejší lesík by byl ideální pro jezdeckou všestrannost,“ dodal Zbyněk Knoll.
 
Zdroj: KWKC
Foto: Marcel Runštuk



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE