reklama 11C

Areál Gut Einhaus miliardáře Onischenka je na prodej v on-line aukci

ikonka

V těchto dnech probíhá on-line aukce luxusního jezdeckého střediska Gut Einhaus v Herzlake (Dolní Sasko), které patří ukrajinskému miliardáři Alexanderovi Onischenkovi. Na 60 hektarech je naprosto vše pro chov koní a sportovní stáj.
10.04.2021 21:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jezdecký areál Gut Einhaus, který byl základnou Alexandera Onischenka, se rozkládá na více než 60 hektarech, zahrnuje chovatelské i sportovní stáje, prostornou jezdeckou halu, čtyři venkovní písková kolbiště nebo 1,5 km dlouhou cvalovou dráhu. To vše je nyní na prodej v on-line aukci prostřednictvím guteinhausforsale.com, která probíhá od 1. do 15. dubna. 
 
Jak připomněl nedávno web St. Georg, Alexander Onischenko má již delší dobu problémy se soudy. Během příprav na olympijské hry 2016 v Riu prodel 44 nejlepších koní Paulovi Schockemöhleovi, jelikož tento bývalý člen ukrajinského parlamentu byl vyšetřován pro korupci a byl na něj vydán zatykač z Ukrajiny. Nakonec však nebyl zatčen a byl propuštěn. 
 

Psali jsme: Historie se opakuje. Češi druzí v kvalifikaci, na OH pojede Ukrajina

 
Další problémy přišly na konci roku 2019. V té době šel Onischenko na policii svědčit ohledně podvodu v obchodu s koňmi. Krátce poté však byl zatčen a šest měsíců byl ve vězení v Oldenburgu. Propuštěn byl v červenci 2020. Jak uvedl jeho obhájce Dominik Klauck pro St. Georg, nyní je zcela svobodný člověk. Proč se však rozhodl Gut Einhaus prodat, na to prý neodpověděl.
 
Letos 52letý Alexander Onischenko byl v letech 2002 až 2013 prezidentem Ukrajinské jezdecké federace. V roce 2005 začal realizovat plán na vytvoření parkurového týmu Ukrajiny, který bude schopen získávat medaile na mezinárodních šampionátech či olympijských hrách. Za tímto účelem tak získal několik úspěšných evropských jezdců, kteří přijali ukrajinské občanství. 
 

Čtěte také: Senzace! Český skokový tým pojede na olympiádu do Tokia místo Ukrajiny

 

Právě s Ukrajinou pak dvakrát Češi prohráli o jedno jediné místo přímou olympijskou kvalifikaci – nejprve v Šamoríně v roce 2015 a následně v Budapešti o čtyři roky později. Zmíněné problémy Onischenka na konci roku 2019 pravděpodobně přispěly k tomu, že si ukrajinští jezdci nestihli splnit minimální kvalifikační požadavky způsobilosti pro účast na olympijských hrách v Tokiu a na začátku roku 2020 Mezinárodní jezdecká federace přerozdělila týmové kvóty ve prospěch České republiky. 
 
 
Zdroj: St. Georg a guteinhausforsale.com
Foto: Equ.Media



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE