reklama 11A

Smutek ve švýcarském týmu. Jet Set byl po olympijském krosu uspán

ikonka

Smutná zpráva z Tokia obletěla nejen jezdecký svět. Během terénní zkoušky v Sea Forest parku se jen pár skoků před cílem fatálně zranil švýcarský kůň Jet Set, kterého sedlal Robin Godel. Po konzultaci s veterináři a majiteli musel být utracen.
01.08.2021 11:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Mezinárodní jezdecká federace (FEI) oznámila, že čtrnáctiletý valach Jet Set, na kterém startoval při olympijských hrách v Tokiu za Švýcarsko Robin Godel, musel být usmrcen poté, co se během nedělní terénní zkoušky vážně zranil na vodní překážce s číslem 20 označené jako Mt Fuji.
 
„Kůň dostal ihned u překážky okamžitou veterinární péči a po počátečním vyšetření byl převezen koňskou záchrannou službou na veterinární kliniku přímo v dějišti závodů. Ultrazvukové snímky bohužel odhalily nenapravitelné prasknutí vazu v dolní pravé končetině, těsně nad kopytem, a na humánním základě a se souhlasem majitelů a sportovce bylo rozhodnuto koně uspat. V souladu s veterinárními předpisy FEI byly u koně již odebrány vzorky a bude provedena pitva,“ uvedli zástupci Mezinárodní jezdecké federace v oficiálním prohlášení.
 
„Upřímnou soustrast Robinovi, švýcarskému týmu a všem, kdo jsou s Jet Setem spojeni. Je to neskutečná ztráta pro komunitu jezdecké všestrannosti. Jet Seta si budeme pamatovat jako fantastického koně, která nás chytil za srdce,“ doplnila FEI na sociálních sítích.
 

Nepřehlédněte: Pro koňské atlety v Tokiu je k dispozici špičková veterinární klinika

 
„S těžkým srdcem musím oznámit příliš předčasný odchod mého drahého Jet Seta po krosu zde v Tokiu. Byli jsme jen pár skoků do cíle. Zranění nás však donutilo nechat ho odejít. Jet byl neobyčejný kůň a opět absolvoval pěkný kros. Navždy odešel při tom, co dělal nejraději: cválal a létal přes překážky. Děkuji všem za podporu a jsem hluboce dojatý. Doufám, že chápete mou nepřítomnost na sociálních sítích v následujících dnech,“ napsal Robin Godel na svém facebookovém profilu. 
 
Švýcarský tým uvedl, že nešlo o Godelovu chybu a na vině nebyl ani profil trati.
 
Foto: FEI / Christophe Taniére
Zdroj: oficiální prohlášení Mezinárodní jezdecké federace
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE