reklama 11C

Jessica von Bredow-Werndl má olympijské zlato v drezuře. Werth stříbro

ikonka

Drezurní legenda Isabell Werth osmé zlato z olympijských her do své sbírky nepřidá. Německá favoritka skončila totiž až druhá za její krajankou Jessicou von Bredow-Werndl, jež jí předstihla o více jak tři procenta.
28.07.2021 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Senzační výkon předvedla v závěrečné volné sestavě na hudbu při olympijských hrách v Tokiu Němka Jessica von Bredow-Werndl s TSF Dalerou a zaslouženě zvítězila.
 
Za svůj výkon obdržela 91,732 %, na což její největší soupeřka Isabel Werth s Bellou Rose 2 nestačila. Její hodnocení bylo 89,657 % a musí se tak spokojit se stříbrnou medailí. Tato olympijská rekordmanka se však může pochlubit již šesti týmovými a jedním individuálním zlatem z olympijských her a od jejího prvního vítězství pod pěti kruhy jí dělí dlouhých 29 let.
 

Psali jsme: Němky ovládly v Tokiu drezurní soutěž družstev. Bredow-Werndl nejlepší

 

Bronz vybojovala britská dvojice Charlotte Dujardin a Gio. Její výkon rozhodčí ohodnotili 88,543 %. Nevděčná čtvrtá příčka zbyla na Dánku Catrhine Dufour startující v sedle Bohemian. Od medaile jí dělil více jak jeden procentní bod. Středeční kür totiž dokončila s výsledkem 87,507 %. 
 
Další umístěné již dělil podstatně výraznější rozestup. Jak Američanka Sabine Schut-Kery se Sanceo, tak Nizozemec Edward Gal na koni Total Us nedosáhli na více jak 84 %. 
 
Foto: FEI/Shannon Brinkman
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE