reklama 11D

Všestrannost v Tokiu: Čtyřicet let rozdíl mezi jezdci, dvacetiletý kůň

ikonka

Do olympijské soutěže ve všestrannosti v následujících dnech nastoupí sportovci, mezi nimiž je věkový rozdíl rovných čtyřicet let! Nejnáročnější jezdeckou disciplínu absolvuje v Tokiu také kůň, kterému je již dvacet.
29.07.2021 17:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
Čtvrteční veterinární kontrola před olympijskou soutěží ve všestrannosti nedopadla dobře pro naše severní sousedy. Polsko povolalo rezervního jezdce Jana Kaminskiho s Jardem poté, co neprošel ani napodruhé valach Banderas Pawla Spisaka.
 
„Je to pro náš tým obrovská rána, protože tato dvojiceje v polském týmu nejzkušenější,“ konstatoval web Swiat Koni poté, co Banderas Pawla Spisaka neprošel veterinární kontrolou a byl povolán Jan Kaminski na valachovi Jardovi. 
 

Nepřehlédněte: Olympijská všestrannost začíná. Bude to těžké, shodli se čeští jezdci

 
Kůň Castle Larchfield Purdy jehož jezdkyní je Lauren Billys z Portorika, byl poslán do holding boxu, ale následně byl prohlášen za způsobilého soutěžit. Naopak kanadská reprezentantka Jessica Phoenix ani nepředvedla svého valacha Pavarottiho, jelikož utrpěl lehké zranění. Do drezury tak namísto 65 účastníků nastoupí o dva méně.
 
Drezurní zkoušky soutěže ve všestrannosti začínají v pátek ráno. Pro Thajsko a Čínu se bude jednat o historický okamžik, jelikož vůbec poprvé postavily do jezdeckých soutěží tým. 
 

Čtěte také: Čeští koně všestrannosti mají za sebou vet-check. Víme již časy drezur

 

Jako první se při čtvrteční veterinární inspekci elegantně převedl reprezentant Hongkongu Thomas Hefferman Ho s dvacetiletým hřebcem Tayberry. Nejstarším sportovcem v této diciplíně je 62letý Andrew Hoy z Austrálie, nejmladší je Lea Siegl z Rakouska. Soutěžit tak mezi sebou budou sportovci, mezi nimiž je rozdíl 40 let!
 
Foto: FEI / Christophe Taniére a Libby Law Photography
Zdroj: oficiální fotobanka FEI, tisková zpráva FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE