reklama 11A

Britové jasně vedou olympijskou všestrannost. Jung klesl na 10. místo

ikonka

Výborné výsledky předvedli v terénní zkoušce při olympijských hrách v Tokiu všichni tři britští reprezentanti a upevnili svoji vedoucí pozici před závěrečným parkurem. V jednotlivcích se lídr po drezuře Michael Jung propadl na desátou pozici.
01.08.2021 05:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Trojice britských reprezentantů Oliver Townend s Ballaghmor Class, Laura Collett s London 52 a Tom McEwen s Toledo de Kerser předvedla úžasné výkony v olympijském krosu. Týmové konto nezatížili žádnou penalizací a se součtem 78,30 bodů upevnili svoji vedoucí pozici. Mezi jednotlivci jsou na prvním, třetím a šestém místě.
 
Naopak Německo se propadlo se 114,20 trestnými body až na šesté místo. Zklamaný musí být především Michael Jung, který s Chipmunk FRH přišel po pozici lídra v soutěži jednotlivců poté, co byl penalizován 11 trestnými body za vypnutí bezpečnostního prvku u skoku 14C. Aktuálně se nachází na 10. řádku výsledkové listiny. Německé družstvo podržela velmi dobrou jízdou Julia Krajewski s Amade de B´Neville, jež inkasovala pouze 0,4 bodu a se skóre 25,20 je nyní druhá za Townendem. 
 
Spokojen musí být Novozélanďan Tim Price s Vitali. Po drobné penalizaci 1,2 za čas má 26,80 bodů a je čtvrtý. K radosti domácích se na páté příčce nachází Japonec Kazuma Tomoto s Vinci de la Vigne. Ten zapisoval v krosu 1,6 bodu a v součtu jich má 27,50. 
 

Nepřehlédněte: Čeští jezdci v Tokiu mají za sebou kros. Příhoda je nyní na 36. pozici

 
Čistou terénní zkouškou se blýskl Australan Andrew Hoy s Vassily de Lassos a 29,60 bodů z drezury je řadí na 7. pozici. O dva řádky níže je jeho reprezentační kolega Shane Rose s Virgil, jenž také nezaznamenal v nedělní zkoušce žádný trestný bod. Před něj se vešel ještě s 31,20 body Francouz Christopher Six v sedle Totem de Brecey. Ten k 29,60 bodům přidal ještě navíc 1,60. Francie je v týmovém žebříčku třetí za druhou Austrálií, čtvrtí jsou reprezentanti Nového Zélandu, pátí USA. 
 
Účastníky soutěže v jezdecké všestrannosti čeká nyní návrat do tokijského Equestrian Parku, kde se v pondělí uskuteční závěrečná skoková zkouška. Nejprve se bude jednat o finále družstev a kvalifikaci jednotlivců. Do boje o individuální medaile postoupí nejlepších 25 dvojic.
 
Foto: FEI / Christophe Taniére
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE