reklama 11B

Příhoda má za sebou olympijskou drezuru. Vytyčený cíl si splnil

ikonka

Český reprezentant ve všestrannosti Miloslav Příhoda má za sebou v Tokiu drezurní zkoušku. S valachem Ferreolusem získal 33,80 bodů, čímž si splnil cíl, který si stanovil před začátkem olympijských her. Chtěl totiž dokončit pod 35 bodů.
30.07.2021 04:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
PRÁVĚ TEĎ
| FANCLUB
reklama 12B

 
Miloslav Příhoda nastoupil do soutěže olympijské všestrannosti v pátek v 3:32 SELČ. Ještě před odletem do Tokia prozradil, s jakým výsledkem v úvodní drezurní zkoušce bude spokojen.
 
„Chtěl bych jít v drezuře pod hranici 35 trestných bodů, pokud to bude pod 32, tak to bude skvělé. Jaké z toho bude umístění, to už je i na formě ostatních jezdců,“ uvedl nedávno pro EquiTV.cz. A tento základní cíl si splnil, neboť jeho výsledek je 33,80 bodů. 
 
Pro českou dvojici to po odjetí první třetiny startovního pole, v níž odstartovalo přesně 21 účastníků, znamená prozatímní 13. příčku. Ohlas Miloslava Příhody se vám budeme snažit nabídnout ještě v průběhu pátečního dopoledne středoevropského letního času.
 

Nepřehlédněte: Olympijská všestrannost začíná. Bude to těžké, shodli se čeští jezdci

 
Aktuálně vede Brit Oliver Townend s koněm Ballaghmour Class, jehož rozhodčí ohodnotili 23,60 body. Jen tři desetiny na něj ztrácí Číňan Alex Hua Tian na Don Genirovi. Soutěž pokračuje v 17:30, resp. v 10:30 SELČ, druhou třetinou startujících. 
 
Na druhého českého jezdce, Miroslava Trundu s klisnou Shutterflyke, přijde řada až v rámci poslední třetiny startovní listiny v sobotu od 8:36 hodin, tedy v 1:36 našeho času. „Já to považuji za velkou nevýhodu z toho důvodu, že Shutterflyke je velmi senzitivní kůň a já se musím snažit po celou dobu drezurní části ji utlumovat. Ale pak mi nehraje do karet ten zkrácený čas od drezury do krosu, kdy musím zase toho koně nějakým způsobem osvěžit, zregenerovat a co nejvíce posílit. Nic méně je to takto nastavený, je to los a já to musím takto respektovat,“ konstatoval ve čtvrtek Trunda po veterinární inspekci koní.
 
Foto: Tomáš Holcbecher
Zdroj fotek: multimediální knihovna ČOV a časopis Jezdectví



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE