reklama 11D

Obrazem: Německé finále olympijské drezury. Šťastnější byla Werndl

ikonka

Drezurní finále olympijských her v Tokiu nabídlo napětí, eleganci i emoce. Byl to především souboj dvou německých „W“. Kdo získá další olympijské zlato? Werth, nebo Werndl? Tou šťastnější nakonec byla Jessica von Bredow-Werndl.
28.07.2021 17:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
Už finále drezurní týmové soutěže v Tokiu dávalo tušit, že Isabell Werth to v cestě za osmým olympijským zlatem to nebude mít vůbec jednoduché. Z její týmové kolegyně Jessicy von Bredow-Werndl se rázem stala soupeřka, a ta jí nakonec překonala s poměrně velkým náskokem. 
 
Za svůj výkon ve volné sestavě na hudbu s klisnou TSF Dalerou obdržela 91,732 %, zatímco Isabel Werth s Bellou Rose 2 rozhodčí ohodnotili 89,657 %. Třetí skončila Charlotte Dujardin a Gio. Tato britská dvojice dokončila s výsledkem 88,543 %.
 
„Chvílemi jsme měla pocit, že jedu dovnitř a ven z ohně, na ostří nože,“ řekla novinářům po skončení soutěže Jessica von Bredow-Werndl. Při soutěži si prý kladla otázku: „Jak daleko mohu zajít, jak velké riziko mohu podstoupit? – Ale všechno vyšlo,“ spokojeně konstatovala dvojnásobná olympijská vítězka. Zlato totiž získala již o den dříve s německým týmem. 
 

Psali jsme: Jessica von Bredow-Werndl má olympijské zlato v drezuře. Werth stříbro

 
Německo tak opět potvrdilo svoji sílu v této disciplíně, neboť od roku 1984 získalo všechny zlaté olympijské medaile v soutěžích družstev s výjimkou roku 2012, kdy jej vybojovala na domácích Hrách v Londýně Velká Británie. 
 
Střípky z finálového boje o olympijské medaile jednotlivců si můžete vychutnat prostřednictvím fotogalerie, kterou nachystala Mezinárodní jezdecká federace.
 
Foto: FEI / Christophe Taniére a Shannon Brinkman
Zdroj: oficiální fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE