reklama 11D

Olympijská všestrannost se blíží. Jezdci si již prohlédli trať krosu

ikonka

Kdo neviděl terénní překážky pro olympijský kros v Tokiu na vlastní oči, tak si nedokáže představit, jak moc náročný bude. „Na fotkách ten kros nevypadá jako ve skutečnosti, skoky jsou velké a široké,“ popsal český reprezentant Miroslav Trunda.
27.07.2021 16:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12D

 
V pátek 30. července odstartuje v Tokiu jezdecká všestrannost, do níž odstartují i dva čeští jezdci – Miloslav Příhoda s valachem Ferreolusem a Miroslav Trunda v sedle klisny Shutterflyke. 
 
Celkem v soutěži nastoupí výběr pětašedesát dvojic z celého světa. Pětačtyřicet z nich bude své národní federace reprezentovat v soutěži jednotlivců a zároveň v soutěži týmů, kterých bude patnáct. Dvacítka jezdců bude klasifikovaná pouze v hodnocení jednotlivců. A právě mezi nimi budou Miloslav Příhoda a Miroslav Trunda.
 
Zda drezurní zkoušku absolvují již v pátek, kdy bude startovní pole čítat 44 účastníků, nebo budou až mezi zbývajícími 21 v sobotu, to se teprve dozvíme. V úterý 27. července se však jezdci již dozvěděli, jak bude vypadat nejnáročnější část závodu, tedy terénní zkouška. Ta je na programu v neděli 1. srpna, byť pro české fanoušky to bude v brzkých ranních hodinách. 
 

Psali jsme: Olympijská všestrannost. Kdo se postaví proti českým jezdcům v Tokiu

 
Trasa olympijského krosu měří zhruba 4420 metrů, je na ní 23 překážek a pro její zdolání budou mít jezdci stanovený limit 7 minut a 45 sekund. Autorem kurzu je Derek di Grazia. Vybudován byl na umělém ostrově, kde kdysi bývala skládka. Konají se tam také soutěže kanoistů a veslařů. 
 
„Na fotkách ten kros nevypadá jako ve skutečnosti, skoky jsou velké a široké. Tzv. oddechové skoky jsou pouze jednička a poslední skok. Jinak se budeme muset hodně soustředit. Varianty jsou sjízdné, kombinace na přímo jsou opravdu těžké. Bude hodně záležet na tom, zda si koně po transportu do Sea Forest Parku odpočinou. Podle toho, jak se budou cítit, budeme volit trasu,“ shrnul Miroslav Trunda dojmy obou českých jezdců po prohlídce krosu.
 

Nepřehlédněte: Jung pojede o olympijský hattrick. Proti bude zástup světových hvězd

 
Dodejme, že celou soutěž uzavře v pondělí 2. srpna parkur, na který se budou účastníci vracet opět do jezdeckého centra přímo ve městě. Nejprve všichni absolvují základní kolo, které se hodnotí jak pro týmy, tak pro jednotlivce. Do finále jednotlivců pak postoupí 25 nejúspěšnějších. 
 
Foto: FEI, se souhlasem Miloslava Příhody a Miroslava Trundy
Zdroj: fotobanka FEI



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE