reklama 11C

FEI vyslyšela hlasy komunity. ME ve všestrannosti 2021 bude v Avenches

ikonka

Letošní mistrovství Evropy ve všestrannosti bude hostit švýcarské Avenches. Informovala o tom Mezinárodní jezdecká federace, která současně přidělila evropský šampionát i pro rok 2023 pořadatelům ve francouzském Haras du Pin.
18.03.2021 08:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
O pořadatelství mistrovství Evropy ve všestrannosti v letech 2021 a 2023 rozhodla Rada FEI prostřednictvím videokonference s plnou podporou komise všestrannosti FEI a Evropské jezdecké federace (EEF).
 
„Jsme rádi, že se švýcarské Avenches stane dějištěm mistrovství Evropy 2021,“ řekla generální sekretářka FEI Sabrina Ibáñez. „Po loňském odložení tokijských her FEI původně mistrovství Evropy ve všech třech olympijských a paralympijských disciplínách zrušila, aby se v roce 2021 mohlo soustředit na Hry, ale naše komunita nás povzbudila, abychom toto rozhodnutí přehodnotili. Nakonec jsme její hlasy vyslyšeli.“
 

ČTĚTE TAKÉ: Proč nemůže být také mistrovství Evropy ve všestrannosti, ptá se Jung

 
Po pečlivém prostudování tří pořadatelských nabídek z nizozemského Boekela, italského Montelibretti a švýcarského Avenches rada FEI hlasovala pro přidělení letošního evropského šampionátu pro Avenches. Konat se bude od 23. do 26. září.
 
„Jsme rádi, že můžeme nabídnout naší komunitě něco, na co se v těchto těžkých dnech můžeme těšit, zatímco řešíme vypuknutí epidemie EHV-1 a pracujeme na zavedení protokolů, které našim koním a sportovcům umožní znovu soutěžit,“ pokračuje sekretářka FEI. 
 

PSALI JSME: Šance, že budeme mít na ME všestrannosti tým, je velká, říká Svobodová

 
Slavit však mohou i organizátoři z Haras du Pin ve Francii, jelikož byli vybráni jako hostitelé evropského šampionátu v této královské jezdecké disciplíně pro rok 2023. „Představenstvo FEI původně přidělilo Haras du Pin mistrovství v roce 2021. Když se však řešil přesun termínu akce mimo dobu, kdy se konají olympijské hry, těmto organizátorům se bohužel nepodařilo najít vhodné datum. Předložili však FEI návrh na pořádání mistrovství v roce 2023 a tento týden se s nimi FEI dohodla na jeho přidělení.
 
Zdroj: FEI
Foto: FEI / Libby Law Photography



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE