reklama 11A

Balounová: Sídlím na Farmě Hrnčíř. Chov koní zde sahá až do roku 1940

ikonka

Domovská stáj Michaely Balounové se nachází v krásném prostředí Vysočiny, nedaleko Pelhřimova. V Proseči pod Křemešníkem sídlí již skoro pět let a místní zázemí si nemůže vynachválit. Majitelem objektu je zkušený jezdec a chovatel Zdeněk Hrnčíř.
12.12.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Své koně máte ustájené na Farmě Hrnčíř v Proseči pod Křemešníkem. Víte něco o historii tohoto místa?
 
Historie je určitě velmi bohatá. Chov koní zde má počátky již v roce 1940. Od roku 1969 se nachází na farmě stanice plemenných hřebců a v roce 2014 se stala druhou nejlepší farmou roku.
 
Proč jste si vybrala právě tuto stáj?
 
Farma Hrnčíř poskytuje veškeré služby, které jsem vyžadovala. Jsou zde výborné podmínky pro ustájení koní a trénink koní, jako je venkovní jízdárna, prostorná hala, velké výběhy a kolotoč. U haly se nachází třiadvacet boxů, dále jsou zde ještě dvě další stáje, jedna má pět boxů a druhá deset boxů. Je zde plus minus kolem stovky koní, kteří jsou 24/7 venku nebo se na noc zavírají do stodoly. Jedná se třeba o hříbata nebo o březí klisny.
 

ČTĚTE TAKÉ: Laura Lišková: Naše rodina se po letech vrátila z Belgie zpět do ČR

Kolik zde travíte času a jak vypadá váš běžný den u koní?
 
Ke koním jezdím většinou pět až šestkrát týdně. Moji koně tráví každý den ve výběhu. Když přijedu, zavírám si je sama a následně jdu jezdit. Jakmile přijedu, bývá už u boxu připravené jádro i seno a jen jim to pak dám do boxu.
 
Máte zde ustájených více koní?
 
Mám zde dva koně a jedno hříbě. Jezdím jenom jednoho, devítiletou polskou klisnu Empatia, s níž jsme úspěšně dokončili na podzim tohoto roku mezinárodní závody v Polsku CCI3*-S a bude mojí parťačkou na příští sezonu. Další je šestnáctiletá klisna Diamantixa, s tou jsem v tomto roce vzhledem k věku jela poslední závody a nyní se na ni učí jezdit osmnáctiletá holčina, aby získala zkušenosti. Poslední je mladý dvou a půl letý hřebeček Despacito, z matky Diamantixa, ten se bude v příštím roce obsedat.
 
Jsou zde dobré podmínky pro přípravu koní na všestrannost?
 
V Proseči se každý rok pořádají parkurové závody až do stupně S**, takže je tu skokový materiál na parkury. Terény jsou zde kopcovité, a proto je to skvělá příprava na krosy, ale přímo krosove skoky zde nejsou, to jezdíme vždy trénovat na krosové závodiště.
 
Foto archiv Michaely Balounové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE