reklama 11C

Do chodu naší stáje je zapojená celá rodina, prozradila Eliška Orctová

ikonka

Jezdkyně všestrannosti Eliška Orctová sídlí s koňmi v jezdeckém areálu Rusek v Hradci Králové. Majitelkou areálu je její maminka a společně s celou rodinou udržují stáj v každodenním chodu. Dřív v tomto areálu choval Elišky dědeček stádo býků a krav.
09.01.2021 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Eliška Orctová pomáhá s provozem jezdecké stáje svým rodičům v Ruseku v Hradci Králové. Před koňmi zde její dědeček choval dobytek, až následně v roce 2000 došlo k rekonstrukci umožňující chov koní a jezdectví.
 
Jaká je ve vaší stáji kapacita koní?
 
Je zde čtyřiadvacet boxů a volné stání pro chovné kobyly a hříbátka.
 
Můžete popsat další zázemí areálu?
 
Součástí stáje je klubovna, vytápěná šatna a sedlovna pro klienty, rovněž také mycí box se solárkem a venkovní písková jízdárna o rozměrech 65 krát 30 metrů s umělým osvětlením. Před stájí je osm menších výběhů a dále tři hektary pastvin, kde vyrůstají budoucí naděje.
 

ČTĚTE TAKÉ: Orctová: Bonus odjel na podzim. Netušila jsem, že ho vidím naposled

 

Jaké tu jsou vyjížďky do okolí?
 
Možnost vyjížděk je veliká, po okolí jsou louky a nedaleko krásný les.
 
Máte v plánu nějaké rekonstrukce či jiné novinky?
 
Plánů by bylo hodně, bohužel sehnat finanční prostředky není jednoduché. Areál se snažíme postupně rekonstruovat. Teď momentálně bychom si moc přáli nový povrch na jízdárnu a do budoucna halu.
 
Jaký je zde poměr vašich vlastních a cizích koní?
 
Momentálně dvanáct nájemných koní a jedenáct našich koní.
 
V kolika lidech to jste schopní všechno zvládat?
 
Prakticky je zapojená celá rodina, my s mamkou zastáváme denní chod stáje, taťka přesedne z kamionu do traktoru a zastává veškerou práci s technikou, v létě si bere pravidelně čtrnáctidenní dovolené, aby udělal sena a na podzim otavy a senáže. Tým doplňuje i můj trenér Jarda Hatla, který zde má pár let několik svých koní a kdykoli je potřeba, tak nám s čímkoliv pomůže. Jsme moc rádi za to, jaký kolektiv lidí, kteří zde mají ustájené koně, máme, také se snaží velmi pomáhat.
 
Foto archiv Elišky Orctové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE