reklama 11D

Proč nemůže být také mistrovství Evropy ve všestrannosti, ptá se Jung

ikonka

Stovky sdílení a desítky komentářů má výzva německého jezdce všestrannosti Michaela Junga, aby FEI umožnila uspořádání mistrovství Evropy 2021 v této disciplíně. „Mistrovství Evropy ve skocích a v drezuře proběhne, proč ne ve všestrannosti,“ ptá se.
01.12.2020 15:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jak uvedl před pár dny dvojnásobný zlatý medailista z olympijských her Michael Jung na svém oficiálním facebookovém profilu, většina fanoušků jezdeckého sportu jistě nemohla přehlédnout informaci, že i přes původní zrušení mistrovství Evropy 2021 ve všech olympijských disciplínách kvůli posunutí olympijských her evropský šampionát ve skocích a v drezuře proběhne. „Ptám se tedy sábe: Proč tedy nemůže proběhnout i mistrovství Evropy ve všestrannosti?“ 
 
Michael Jung zmiňuje, že pořadatel, který by organizaci takto náročné akce zvládl, existuje. „Ve švýcarském Avenches je motivovaný a zkušený tým kolem pořadatele Jeana-Pierra Kratzera, který v roce 2020 ukázal, že má vše, co je potřeba k pořádání šampionátu: velmi dobré zázemí, zkušenosti, finanční možnosti a další klíčová kritéria, která je zapotřebí pro uspořádání takové akce. Také možný termín je známý: od 22. do 26. září. 2021. Nechápu, proč bychom neměli využít tuto úžasnou šanci, abychom příští rok měli další skvělou akci a měli stejná práva v naší disciplíně jako mají drezura a skoky,“ pokračuje Jung.
 

PSALI JSME: Lexikon olympijských vítězů: Michael Jung

 
„Tento komentář je informace pro vás všechny, protože jsem si dnes ráno po rozhovoru s přáteli uvědomil, že nikdo neví o vhodném organizátorovi, který je velmi motivovaný, aby nám dal šanci mít v příštím roce mistrovství Evropy. Možná můžeme všichni spolupracovat a najít řešení. Prosím sdílejte tento příspěvek a hovořte o této možnosti,“ požádal Michael Jung veřejnost o spolupráci.
 
Výzvu sdílely již stovky příznivců všestrannosti a převzalo ji také několik odborných webů. Zda na ni zareaguje i Mezinárodní jezdecká federace (FEI), to je zatím otázkou.
 
Foto FEI / Libby Law Photography



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE