reklama 11B

Další české jméno v GCL. Vingrálková je novou členkou Hamburg Giants

ikonka

Global Champions League odtajnila ve středu 9. února sestavy šestnácti týmů pro sezonu 2022. Přibylo celkem 35 nových jmen a ještě nikdy před tím na seznamu nebylo tolik žen. Součástí celku Hamburg Giants se stala česká jezdkyně Sára Vingrálková.
10.02.2022 00:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
O možném připojení Sáry Vingrálkové do některého z družstev Global Champions League se v kuloárech spekuluje již několik týdnů. 
 
Tato jezdkyně se pravidelně účastnila v loňském roce mítinků Global Champons v rámcových soutěžích na úrovni CSI2* a na konci sezony se podle informací webu Świat Koni posilou v její stáji stal hřebec Limonchello NT. Ten má v pětihvězdových soutěžích vč. Global Champions League zkušenosti s Christianem Kukukem, později jej sedlala Polka Natalia Czernik a nyní je již jeho vlastníkem dle JIS ČJF olomoucký Jezdecký klub Derby s.r.o. 
 

Psali jsme: Świat Koni: Limonchello NT putuje do České republiky k Vingrálkové

 
Mezi trojicí koní pro GCL však Limonchello NT v profilu Sáry Vingrálkové nefiguruje. Na oficiálním webu série jsou uvedeni Quisandro, Damocles From Second Life Z a Kas-Sini DC. Ze stejných stránek lze také vyčíst, že jedním ze sponzorů týmu Hamburg Giants pro letošní rok je společnost Gumárny Zubří, jejímž jediným akcionářem je Vingrálek Consult a.s.
 
Do povědomí široké veřejnosti v České republice vstoupila Sára Vingrálková nejen díky sportovním výkonům, ale také v souvislosti s řízením ve věci podezření z porušení antidopingového pravidla. V červnu 2020 byla při parkurových závodech ve Velké Chuchli vybrána k dopingové kontrole a její výsledek byl pozitivní. 
 

Čtěte také: Disciplinární řízení s Vingrálkovou zastaveno. Jiná možnost prý nebyla

 
Později jí však Rozhodčí komise Českého olympijského výboru udělila terapeutickou výjimku pro jednorázové užití léčiva Bonainův roztok, který obsahuje zakázanou látku kokain. Udělení výjimky potvrdila WADA, a tudíž Disciplinární komise České jezdecké federace řízení s jezdkyní zastavila. Vzhledem k souvislostem, které se během řešení případu dostaly na veřejnost, se však část jezdecké komunity s tímto rozhodnutím nesmířila a dodnes je kauza připomínána v různých diskuzích na sociálních sítích. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský a GCL



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE