reklama 11B

Strejček pro Radiožurnál: Vingrálková požádala o terapeutickou výjimku

ikonka

V pondělí podvečer odvysílal Radiožurnál reportáž o aktuálním vývoji dopingové kauzy parkurové reprezentantky Sáry Vingrálkové. Generální sekretář ČJF ve vysílání Českého rozhlasu prozradil, že jezdkyně požádala o terapeutickou výjimku.
31.08.2020 18:13  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
Sáře Vingrálkové byla činnost ze strany České jezdecké federace pozastavena v úterý 25. srpna a několik dní před tím se ke kauze již podruhé písemně vyjádřila samotná jezdkyně. „Na závodech jsem spadla a narazila obličejem do překážky, což někteří z vás viděli. Vypadalo to nejdřív jako maličkost, ale pak se můj stav zhoršil, začala jsem krvácet z nosu a bylo mi zle. Navštívila jsem tedy lékaře, přeci jen šlo o zranění hlavy. Po ošetření se mi ulevilo a dál jsem se tím nezabývala. Problém byl v tom, že v ordinaci mi při ošetření nosu aplikovali lék. Ve snu by mě nenapadlo, že zrovna v tu chvíli porušuju antidopingová pravidla,“ uvedla tehdy. 
 

PSALI JSME: Sára Vingrálková má pozastavenou činnost. Jde o předběžné opatření

 
Na dotaz Radiožurnálu informoval generální sekretář České jezdecké federace Jiří Strejček, že jezdkyně požádala o terapeutickou výjimku. „Na základě vyjádření antidopingového výboru v okamžiku, kdy závodník má pozitivní jak výsledek A vzorku i B vzorku dochází automaticky k pozastavení činnosti. – Sára Vingrálková zažádala antidopingový výbor pro terapeutickou výjimku. Jsou tam nějaké důvody, které jezdkyně a její právní zástupci považují za relevantní, proto k tomu disciplinární komise přihlíží a do doby, než antidopigový výbor rozhodne o tom, zda udělí, či neudělí tu terapeutickou výjimku pro jezdkyni, tak vlastně do té doby je to řízení pozastaveno. – Takže teď bych řekl, že je míč na straně antidopingového výboru,“ prozradil Jiří Strejček.
 
Generální sekretář též uvedl, že nelze přejímat, jak celá kauza dopadne a jak vysoký trest jezkyni hrozí. „Rozpětí může být od nuly do čtyř let. Protože nechci komentovat substanci a výklad kolem této látky je variabilní, těžko předjímat, jak tomu bude v tomto případě,“ dodal v rozhovoru pro Radiožurnál.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE