reklama 11C

Sára Vingrálková má pozastavenou činnost. Jde o předběžné opatření

ikonka

Již před více jak měsícem vydala parkurová reprezentantka Sára Vingrálková první prohlášení ohledně pozitivní dopingové kontroly z června letošního roku. V úterý 25. srpna jí Česká jezdecká federace dočasně pozastavila činnost. Přinášíme podrobnosti.
25.08.2020 18:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12D
 
Jezdkyni Sáře Vingrálkové byla s účinností ode dne 25. srpna 2020 na základě rozhodnutí Disciplinární komise České jezdecké federace dočasně pozastavena činnost. Jak uvedli zástupci ČJF, jde o běžný postup v obdobných případech, který nijak nepředjímá výsledek dalšího řízení ve věci. Disciplinární řízení má standardní průběh a je vedeno v souladu s disciplinárními a antidopingovými předpisy. 
 
K antidopingové kontrole, která měla pozitivní výsledek, se Sára Vingrálková vyjádřila poprvé v druhé polovině července. „Podstoupila jsem ji s čistým svědomím, bez jakýchkoliv obav. O to víc mě šokovalo, že výsledek byl pozitivní. Je mi jasné, co obnáší role sportovkyně. Mám zodpovědnost nejen vůči sobě, ale také vůči koním, své rodině, lidem, co mě podporují i fanouškům. Čestně prohlašuji, že jsem vědomě nepozřela ani jinak neaplikovala žádnou zakázanou látku. Věřím a doufám, že se to brzo vysvětlí,“ uvedla tehdy. 
 

PSALI JSME: Vingrálková: Šokovalo mě, že výsledek dopingové kontroly byl pozitivní

 
Před čtyřmi dny se k celé kauze jezdkyně vyjádřila prostřednictvím sociálních sítí podruhé. „Pravděpodobně už všichni víte, že po červnových závodech ve Velké Chuchli jsem měla pozitivní dopingový test. Já ale nedopuji! Poslední týdny byly jak noční můra. Snažila jsem se zjistit, co se stalo a proč. Probírala jsem zpětně minutu po minutě. Naštěstí se mi to konečně povedlo rozmotat. Při čtvrtečním parkuru na závodech jsem spadla a narazila obličejem do překážky, což někteří z vás viděli. Vypadalo to nejdřív jako maličkost, ale pak se můj stav zhoršil, začala jsem krvácet z nosu a bylo mi zle. Navštívila jsem tedy lékaře, přeci jen šlo o zranění hlavy. Po ošetření se mi ulevilo a dál jsem se tím nezabývala. Problém byl v tom, že v ordinaci mi při ošetření nosu aplikovali lék. Ve snu by mě nenapadlo, že zrovna v tu chvíli porušuju antidopingová pravidla. Motala se mi hlava, nebylo mi dobře, a tak jsem složení preparátu neřešila. To jsem zjistila, až když jsem se před pár dny pana doktora zeptala. V léku je zakázaná látka, kterou mi našli při dopingové kontrole. Jasně, jsem profi sportovkyně. A musím si tohle hlídat. Je to pro mě poučení. Ale taky úleva. Vím, co se stalo. Budu to teď vysvětlovat před disciplinární komisí. Věřím, že se mi to povede. Neudělala jsem nic špatného, k lepšímu výkonu mi to nepomohlo. Držte mi palce, prosím,“ napsala ve svém příspěvku na Facebooku v pátek 21. srpna.
 
Ještě před pár dny se Sára Vingrálková účastnila pátého mítinku série závodů Danube Summer Live ve slovenském Šamoríně. O týden dříve při čtvrtém kole dokonce zvítězila v Grand Prix a v nedávné době také dvakrát vyhrála ve Velkých cenách zařazených do Českého skokového poháru. Původně měla být i mezi účastníky mezinárodních parkurových závodů CSI3*-W v Olomouci, které startují ve středu 26. srpna.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE