reklama 11A

Vingrálková: Nebrečím, ale neodsuzujte mě hned. Jsem proti dopingu

ikonka

Redakce Jezdci.cz oslovila ve čtvrtek 4. března Sáru Vingrálkovou se žádostí o vyjádření k dalšímu vývoji její kauzy. Ta se následně rozhodla své stanovisko publikovat prostřednictvím svého facebookového profilu. „Jsem proti dopingu,“ zopakovala.
04.03.2021 22:00  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C
 
Zástupce Jezdci.cz zaslal Sáře Vingrálkové dotaz, jak vnímá aktuální situaci kolem Rozhodčího nálezu Rozhodčí komise ČOV, kdy Česká jezdecká federace (ČJF) a Antidopingový výbor ČR (ADV) oslovily 2. března 2021 Světovou antidopingovou agenturu (WADA) i Mezinárodní jezdeckou federaci (FEI), aby se odvolaly v případě podezření z dopingu. 
 
„Chtěl bych se vás zeptat, zda stále trváte na verzi skutkového stavu, který byl uveden v Rozhodčím nálezu, přestože jsou veřejně dostupná videa, která tuto verzi zpochybňují a vzbudila velké množství reakcí mezi jezdeckou veřejností,“ zněla druhá otázka Josefa Malinovského z Jezdci.cz. 
 
„Zanedlouho se k tomu vyjádřím na svém Facebooku. Celá záležitost je pro mě velmi citlivá a jsem z toho smutná. Ale na mém vysvětlení nic neměním,“ odpověděla Sára Vingrálková a jak slíbila, brzy poté publikovala své prohlášení, které níže uvádíme v plném znění.
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: ČJF a ADV vyzvaly k odvolání v případu jezdkyně Sáry Vingrálkové

 
Ahoj! Před pár dny se mi dařilo na Sunshine Tour, vyhrála jsem v soutěži 135 cm. Byly to moje první závody potom, co jsem byla očištěná v tom nešťastném případu z loňského června. A teď jsem se dozvěděla, že můj vlastní svaz vyzývá WADA a FEI, aby se odvolal proti rozhodnutí Rozhodčí komise ČOV. A když čtu komentáře na sociálních sítích, mám pocit, že jsem nejhorší zločinec. Jsem z toho smutná. Chci znova říct, že si uvědomuju, co obnáší role profi sportovkyně. Jsem proti dopingu!
 
Otevřeně jsem vysvětlila, jak k tomu došlo (pro ty z vás, kteří to nezaznamenali – po červnovém pádu mě ošetřili u doktora zakázanou látkou). Jasně, neomlouvá mě to. Ale napadlo by vás to, když vám lékař nepíchl injekci ani nepředepsal žádné prášky? Je to obrovská lekce.
 
Přes půl roku jsem měla pozastavenou činnost a už skoro celý rok na to myslím, každý den. A možná nevíte, že pokud by mi terapeutická výjimka udělená nebyla, dostala bych podle nových předpisů nanejvýš tříměsíční trest… 
 
Nebrečím, ale neodsuzujte mě hned. Respektujme prosím rozhodnutí RK. Vím, že sport musí být čistý. A tvrdě pracuju, abych reprezentovala nejen sebe, ale hlavně Českou republiku.
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE