reklama 11C

Sára Vingrálková může závodit. Pozastavení činnosti bylo v JIS zrušeno

ikonka

Česká jezdecká federace dosud nezveřejnila slibované procesní rozhodnutí v případě Sáry Vingrálkové, které Rozhodčí komise Českého olympijského výboru udělila terapeutickou výjimku. Dočasné pozastavení činnosti však z JISu bylo odstraněno.
23.02.2021 20:06  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D
 
Jak původně avizovala Česká jezdecká federace, v pondělí 22. února se na svém zasedání Disciplinární komise ČJF seznámila s rozhodnutím Rozhodčí komise Českého olympijského výboru týkající se žádosti jezdkyně Sáry Vingrálkové o zpětné udělení terapeutické výjimky.
 
V úterý 23. února mělo být zveřejněno v tomto případě procesní rozhodnutí. K tomu sice do 20. hodiny uvedeného dne nedošlo, ale jak upozornil web iKůň, v Jezdeckém informačním systému ČJF již bylo odstraněno dočasné pozastavení činnosti. To platilo od úterý 25. srpna loňského roku.
 
Sára Vingrálková tak přesně po půl roce bude moci opět startovat na oficiálních jezdeckých závodech. Poslední soutěž dle JIS ČJF absolvovala 23. srpna v Šamoríně.
 
Rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru jsme se podrobně věnovali v příspěvku POD TÍMTO ODKAZEM.
 
AKTUALIZACE:
V úterý ve 21:25 hodin informovala Česká jezdecká federace prostřednictvím svého webu, že na základě oznámení Rozhodčí komise Českého olympijského výboru o Rozhodčím nálezu v rámci řízení o porušení antidopingového pravidla o zpětném udělení terapeutické výjimky jezdkyni Sáře Vingrálkové zrušila Disciplinární komise České jezdecké federace pozastavení činnosti a jezdkyně může opět závodit. 
 
„Rozhodnutí RK ČOV však dosud není pravomocné – odvolat se mohou mezinárodní antidopingové a jezdecké orgány. Dokud rozhodnutí právní moci nenabyde, disciplinární řízení vedené DiK ČJF se Sárou Vingrálkovou nadále trvá,“ upozorňují zástupci České jezdecké federace.
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE