reklama 11D

Už je to definitivně za mnou. WADA mě očistila, tvrdí Sára Vingrálková

ikonka

Parkurová jezdkyně Sára Vingrálková uvedla na svém facebookovém profilu, že Světová antidopingová agentura očistila její jméno a potvrdila rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru v její kauze.
17.06.2021 07:44  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
„Už je to definitivně za mnou. WADA, Světová antidopingová agentura, očistila moje jméno a potvrdila rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru. Spousta lidí mi držela palce a já za to moc děkuji. Ale spousta lidí vymýšlela spiklenecké teorie a hned mě odsuzovala. Opět opakuji, vím, co obnáší být profi jezdkyně a reprezentovat Českou republiku – ve dvou slovech fair play, na sportovišti i mimo něj,“ konstatovala Sára Vingrálková.
 
Česká jezdecká federace (ČJF) a Antidopingový výbor ČR (ADV) oslovily 2. března letošního roku Světovou antidopingovou agenturu (WADA) i Mezinárodní jezdeckou federaci (FEI), aby se odvolaly v případě podezření z dopingu jezdkyně Sáry Vingrálkové proti rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru. 
 

Psali jsme: Je mi líto, jak to lidé řeší. Nikdo u toho nebyl, uvedla Vingrálková

 

Ta udělila této jezdkyni terapeutickou výjimku pro jednorázové užití léčiva Bonainův roztok, který obsahuje zakázanou látku kokain a podle informací v nálezu komise slouží k léčbě krvácení z nosu. Verdikt, který komise na krátkou dobu publikovala na internetových stránkách Olympijskytym.cz, však vzbudil velké emoce na sociálních sítích mezi jezdeckou komunitou. Mnoho diskutujících se nad závěry podivovalo či vyjadřovalo nesouhlas. Podrobnosti o celé kauze najdete v dříve publikovaných příspěvcích pod odkazy níže.
 
Foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE