reklama 11B

ČJF se omlouvá Vingrálkové. Chybně uvedla datum předběžného opatření

ikonka

Ve čtvrtek 3. září zveřejnila Česká jezdecká federace na svých internetových stránkách omluvu Sáře Vingrálkové za nesprávně uvedené datum, do kdy jí byla pozastavena činnost. Důvodem je nepřipravenost JIS na vydávání předběžných opatření.
03.09.2020 16:28  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jménem prezidentky ČJF, Ing. Olgy Plaché, byla na webu této zastřešující organizace jezdeckého sportu v České republice uvedena omluva parkurové jezdkyni Sáře Vingrálkové.
 
„Česká jezdecká federace uvedla v informačním systému JIS údaj o tom, že jezdkyně Sára Vingrálková má pozastavenou činnost do 25. srpna 2023. Následně bylo toto datum změněno na 31. prosince 2999. Ani jedna z těchto informací není pravdivá. Disciplinární komise ČJF pouze dne 24. srpna 2020 rozhodla, že se Sáře Vingrálkové pozastavuje činnost a také přerušila řízení až do doby, než bude rozhodnuto o udělení zpětné terapeutické výjimky. Za nepravdivé informace týkající se doby trvání pozastavení činnosti se Sáře Vingrálkové omlouváme.“ 
 
V samostatném příspěvku na zmiňovaných internetových stránkách je též uvedena informace, že Česká jezdecká federace, resp. Jezdecký informační systém ČJF nebyl technicky připraven na vydávání předběžných opatření a pozastavení činnosti. Nebylo možné pozastavit činnost bez zadání konkrétního data. Hned 25. srpna 2020 byl zadán změnový požadavek a od 3. září 2020 je správně uvedeno pozastavení činnosti bez konkrétního termínu.
 
Sára Vingrálková má dočasně pozastavenou činnost z důvodu pozitivního dopingového testu. „Na základě vyjádření antidopingového výboru v okamžiku, kdy závodník má pozitivní jak výsledek A vzorku i B vzorku dochází automaticky k pozastavení činnosti. – Sára Vingrálková zažádala antidopingový výbor pro terapeutickou výjimku. Jsou tam nějaké důvody, které jezdkyně a její právní zástupci považují za relevantní, proto k tomu disciplinární komise přihlíží a do doby, než antidopigový výbor rozhodne o tom, zda udělí, či neudělí tu terapeutickou výjimku pro jezdkyni, tak vlastně do té doby je to řízení pozastaveno. – Takže teď bych řekl, že je míč na straně antidopingového výboru,“ uvedl před několika dny ve vysílání Radiožurnálu generální sekretář ČJF, Jiří Strejček.
 

PSALI JSME: Strejček pro Radiožurnál: Vingrálková požádala o terapeutickou výjimku

 
Generální sekretář též zmínil, že nelze přejímat, jak celá kauza dopadne a jak vysoký trest jezdkyni hrozí. „Rozpětí může být od nuly do čtyř let. Protože nechci komentovat substanci a výklad kolem této látky je variabilní, těžko předjímat, jak tomu bude v tomto případě,“ dodal v rozhovoru pro Český rozhlas.
 
Sára Vingrálková se ke kauze naposledy vyjádřila prostřednictvím svého profilu na Facebooku v pátek 21. srpna. V prohlášení zmínila údajné důvody, proč měla pozitivní dopingový test při parkurových závodech v pražské Velké Chuchli. „Na závodech jsem spadla a narazila obličejem do překážky, což někteří z vás viděli. Vypadalo to nejdřív jako maličkost, ale pak se můj stav zhoršil, začala jsem krvácet z nosu a bylo mi zle. Navštívila jsem tedy lékaře, přeci jen šlo o zranění hlavy. Po ošetření se mi ulevilo a dál jsem se tím nezabývala. Problém byl v tom, že v ordinaci mi při ošetření nosu aplikovali lék. Ve snu by mě nenapadlo, že zrovna v tu chvíli porušuju antidopingová pravidla,“ uvedla tehdy na svoji obhajobu. O jakou zakázanou látku se jedná, nikde oficiálně uvedeno nebylo. 
 
Zdroj: www.cjf.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE