reklama 11B

Świat Koni: Limonchello NT putuje do České republiky k Vingrálkové

ikonka

V sedle s Christianem Kukukem startoval hřebec Limonchello NT v pětihvězdových soutěžích vč. Global Champions League, letos jej sedlala Polka Natalia Czernik a teď podle webu Świat Koni míří tento koňský šampion k Sáře Vingrálkové do České republiky.
16.12.2021 18:11  |  Autor: Denisa Vegrichtová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Limonchello NT je čtrnáctiletý vestfálský hřebec po Lord Caletto z matky po Calido I. Již v sedmi letech začal zapisovat dobré výsledky, startoval například na tříhvězdovém CSI v Sopotech. Jako osmiletý startoval mimo jiné v Poznani, kde sbíral čisté parkury na výškách 135 a 140 centimetrů. 
 
V roce 2016 startoval již pravidelně na úrovni sto padesáti centimetrů. V prosinci skákal v rámci Cavaliada Tour parkury od 145 do 160 centimetrů. O rok později na těchto závodech obsadil třetí místo v soutěži s výškou překážek 150 centimetrů zařazenou do Longines Ranking. 
 
V roce 2017 také s Christianem Kukukem absolvoval svůj první start v Longines Global Champions Tour. Následující rok se mítinků LGCT a GCL účastnili již pravidelně a byli k vidění v těžkých parkurech v Mexiku, Miami, Madridu, Paříži, Cannes, Valkenswaardu, Londýně nebo v Chantilly. Právě na posledním zmíněném místě zvítězili v týmové soutěži, v níž byli společně s Ludgerem Beerbaumem a Cool Feelingem členy týmu Berlin Eagles. 
 

Psali jsme: Disciplinární řízení s Vingrálkovou zastaveno. Jiná možnost prý nebyla

 

„Dokonce sám Ludger Beerbaum se na chvíli stal jezdcem tohoto hřebce, a to v roce 2015, kdy mu bylo osm let. Startoval s ním na třech mezinárodních závodech, v Riesenbecku, Lyonu a v Dauhá,“ uvedl polský zpravodajský web Świat Koni.
 
V letošním roce byl Limonchello NT k vidění nejen s Christianem Kukukem, ale také s polskou jezdkyní Natalií Czernik, s níž startoval v parkurech do 135 centimetrů. Ke konci roku hřebec opět mění svého jezdce, nově jím bude podle serveru Świat Koni česká reprezentantka Sára Vingrálková. 
 
Zdroj: Świat Koni, FEI
Foto: Stefano Grasso / GCL



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE