reklama 11C

Sára Vingrálková očištěna. Dostala jsem terapeutickou výjimku, uvedla

ikonka

Jak informuje prostřednictvím svého profilu na Facebooku parkurová reprezentantka Sára Vingrálková, případ jejího pozitivního dopingového vzorku se uzavírá. Rozhodčí komise Českého olympijského výboru jí udělila terapeutickou výjimku.
20.02.2021 20:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12A

 
„Ahoj! Mám skvělou zprávu, o kterou se s vámi chci podělit. Rozhodčí komise Českého olympijského výboru mě očistila. Nic zlého jsem neudělala a můžu zase závodit! Hurá! Poslední měsíce pro mě byly fakt těžké. Jsem strašně ráda, že je to za mnou. Byla to pro mě obrovská lekce,“ uvádí Sára Vingrálková v úvodu svého stanoviska.
 
Sáře Vingrálkové byla s účinností ode dne 25. srpna 2020 na základě rozhodnutí Disciplinární komise České jezdecké federace dočasně pozastavena činnost z důvodu pozitivního dopingového testu. „V červnu jsem na závodech spadla z koně. Doktor mi ránu ošetřil a aplikoval lék, který obsahoval zakázanou látku. Což jsem nevěděla. Neprošla jsem pak dopingovým testem. Vysvětlovala jsem to u disciplinární komise ČJF a později i na ČOV. Jsem ráda, že moje vysvětlení potvrdily i znalecké posudky a dostala jsem terapeutickou výjimku,“ upřesnila jezdkyně. O jakou zakázanou látku se jednalo však neuvedla.
 

PSALI JSME: L’Amour prodána do Anglie. Vingrálková doufá v návrat na kolbiště

 
„Ale tím to nekončí – už vím, že si musím tyhle věci hlídat. I když dostanu ránu do hlavy, vždycky mít na paměti, že jsem profi sportovkyně. A raději se pětkrát doktora zeptat, jakým léčebným přípravkem mě ošetřuje. Hrozně se mi ulevilo. Teď budu tvrdě trénovat, abych mohla dobře reprezentovat Českou republiku,“ konstatovala a pro své fanoušky dodala: „Díky za podporu, díky, že jste ve mně věřili!“
 
Rozhodčí komise Českého olympijského výboru zatím svůj „Rozhodčí nález“ na stránkách Olympic.cz neuveřejnila. 
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE