reklama 11B

L’Amour prodána do Anglie. Vingrálková doufá v návrat na kolbiště

ikonka

Parkurová jezdkyně Sára Vingrálková oznámila, že její stáj opouští úspěšná klisna L’Amour. Tato třináctiletá hannoverská klisna po Lordanos byla prodána v Anglii a sedlat jí bude nyní James Wilson ze stájí Hill House Sport Horses v Somersetu.
02.02.2021 15:20  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
„L’Amour byla určena k prodeji již zhruba rok a půl. Poslední měsíc byla v Anglii a již tam zůstala,“ prozradila Sára Vingrálková. „Jejím novým domovem je Hill House Sport Horses v Somersetu a bude ji jezdit James Wilson,“ uvedla její dosavadní jezdkyně. 
 
Vingrálková s L’Amour vybojovala řadu cenných umístění, vč. několika vítězství. To poslední bylo vloni v červnu při závodech ve Velké Chuchli. Naposledy s ní pak startovala v polovině srpna 2020 v Opavě. Na klisnu L’Amour ráda vzpomíná i Lada Šobichová, která ji sedlala pět let před tím, než jí na podzim 2018 koupil Pavel Vingrálek do Stáje Derby. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Lada Šobichová: L’Amour je jako princezna ze zámku. Citlivá a chytrá

 
„Na přelomu let 2013 a 2014 jsme hledali koně pro jednu naši mladou svěřenkyni a náhodou narazili na ni. L’amour bylo pět a půl roku a byla teprve chvilku obsednutá po hříběti. Já byla zamilovaná okamžitě a doufala, že pro naši studentku bude příliš složitá, což se taky stalo. Začátky byly zajímavé. L’Amour byla až paranoicky opatrná, vždy ovšem měla dobré srdce a vysokou inteligenci. Těmito vlastnostmi si mě také získala. Ze začátku nás čekalo hodně práce, protože jí snad vše přinášelo stres. Párkrát týdně jsem s ní jezdila trénovat na jiná místa, kde byla úplně roztřepaná. Bála se i lidí na závodech v halách. Ale právě díky svému dobrému charakteru a inteligenci se přesto všechno dokázala stát výborným Grand Prix koněm,“ vyprávěla více jak před rokem Šobichová v rozhovoru pro Jezdci.cz.
 

PSALI JSME: Sára Vingrálková má pozastavenou činnost. Jde o předběžné opatření

 
Několik týdnů strávila v Anglii i Sára Vingrálková. Letos devatenáctiletá jezdkyně stále čeká na rozhodnutí Rozhodčí komise Českého olympijského výboru ohledně pozitivního antidopingového testu, na jehož základě požádala antidopingový výbor o udělení terapeutické výjimky. Činnost ze strany České jezdecké federace jí byla v rámci předběžného opatření dočasně pozastavena 25. srpna 2020. „Rozhodčí komise zatím stále nerozhodla, a tak mi nezbývá nic jiného než čekat. Doufám, že to již bude brzy za námi. Ve stáji jsem každý den a pracuji se svými koňmi, aktuálně jich mám dvanáct,“ dodala Sára. Pevně doufá, že se jí brzy podaří vrátit na závodní kolbiště.
 
Foto archiv Sáry Vingrálkové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE