reklama 11A

ČJF upravila STP pro letošní mistrovství ČR. Přinášíme přehled změn

ikonka

V důsledku pozdního startu jezdecké sezony z důvodů světové pandemie COVID-19, čímž došlo ke zkrácení doby, během níž je možné plnit příslušné kvalifikace, Výkonný výbor České jezdecké federace schválil úpravy sportovně-technických podmínek MČR.
15.05.2020 18:56  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V úterý 12. května schválil Výkonný výbor České jezdecké federace úpravy ve sportovně-technických podmínkách mistrovství České republiky, a to i s ohledem na zachování termínů či přesun jednotlivých národních šampionátů na termíny nové. 
 
„Obecně platí, že s formátem mistrovství se nehýbalo, tedy soutěže přímo na mistrovství zůstávají zcela v původní podobě. Nedošlo k úpravě ani počtů kol ani obtížností a národní šampionáty tak zůstávají plnohodnotné. Měnily se pouze kvalifikační podmínky,“ říká Martin Blažek, člen Výkonného výboru ČJF.
 

PSALI JSME: ČJF oznámila nové termíny MČR a mezinárodních závodů

 
Jednotlivé úpravy sportovně-technických podmínek mistrovství ČR popsal Martin Blažek přehledně níže…
 

Skoky – senioři / U25 

• Aktuálně se eventuální úpravy zvažují, ale vzhledem k posunu MČR až na říjen není mnoho důvodů STP upravovat a nejspíš zůstanou zachovány původní parametry kvalifikací.
 

Skoky – děti / junioři 

• Kategorie dětí – zůstává jen jedna kvalifikace na L** s max počtem 8 trestných bodů.
• Kategorie mladších juniorů – zůstávají dvě kvalifikace 1x L** do 4 tr. bodů a 1x S** do 9 tr. bodů (jedna na S* byla vypuštěna).
• Kategorie starších juniorů – zůstávají dvě kvalifikace 1x S* do 5 tr. bodů a 1x S** do 9 tr. bodů (jedna na S** byla vypuštěna).
• Družstva děti – zůstává jen jedna kvalifikace na ZL do 8 tr. bodů (jedna na ZL byla vypuštěna).
• Družstva junioři – zůstává jen jedna kvalifikace na L** do 8 tr. bodů, jedna byla vypuštěna).
 

Drezura

• Ve všech kategoriích i pro družstva zůstává jen jedna kvalifikace.
• Dochází k zachování původní obtížnosti v kategorii dětí, kdy se pojede drezurní úloha Z5, tedy původní DU-B/2018. DU-B/2020 je výrazně těžší úloha a zástupci ČJF nechtěli dětem obtížnost zvedat.
 

Všestrannost

• Kvalifikace zůstávají v nezměněné podobě, ale do kvalifikací lze započíst i účast na MČR 2019.
• MČR ve všestrannosti zůstává v nezměněné podobě, v původním místě i termínu, všechny záložní varianty bohužel nevyšly z mnoha různých důvodů a pokud tedy MČR je všeobecný zájem uspořádat, není jiná varianta než zachovat původní termín.
 

Pony

• MČR v jízdě na pony do 135 cm – zůstávají pouze dvě kvalifikace v drezuře a dvě ve skákání (jedna ve skákání byla vypuštěna).
• Skoky – všechny kategorie včetně družstev – zůstávají 3 kvalifikace, jedna byla vypuštěna.
• Drezura – kvalifikace zůstávají nezměněné, jen je možné je absolvovat na libovolných závodištích, není nutné je mít ze dvou různých míst (musí být ale ze dvou různých závodů, nelze je tedy splnit např. ve dvou dnech na jedněch závodech).
• Jsou upravena kvalifikační kritéria na ME, ale vzhledem k tomu, že FEI oznámila zrušení ME a není zatím náhradní termín, je otázkou, zda se ME 2020 uskuteční.
 
Ostatní disciplíny zůstávají beze změn. „Aby nedocházelo ke zbytečným dohadům a nesrovnalostem, tak všem účastníkům mistrovství České republiky i trenérům doporučuji se seznámit s přesnou textací sportovně-technických podmínek 2020 na stránkách ČJF – jak všeobecnou částí, která platí pro všechny disciplíny, tak i s tou pro konkrétní disciplínu,“ dodává Martin Blažek.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE