reklama 11B

Na jezdecké závody nejdříve od 8. června. Půjde o akce jen do 50 osob

ikonka

Kdo doufal, že by se první jezdecké závody a další sportovní akce mohly postupně rozeběhnout již v průběhu května, tak musí být zklamán. Vláda ČR publikovala harmonogram uvolnění různých činností. Sportovní akce přijdou na řadu od 8. června.
14.04.2020 20:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Pět etap má harmonogram uvolnění podnikatelských a dalších činností, který publikovalo ministerstvo zdravotnictví ČR. Hromadné akce s odstupňovaným počtem účastníků, resp. kulturní, společenské a sportovní akce do 50 osob přijdou na řadu až v té páté, která je naplánována na pondělí 8. června.
 
Jak je tedy reálné, aby se po tomto termínu začaly postupně konat jezdecké závody, to se dozvíme v následujících dnech. Při určitém časovém harmonogramu by to bylo realizovatelné, zejména pokud by se ve výkladném stanovisku tento počet vztahoval na konkrétní soutěže, nikoliv celodenní akce složené z vícero sportovních klání. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Jiří Skřivan: Začátek sportovní jezdecké sezony vidím optimisticky

 

Samozřejmě by toto omezení znamenalo, že se sportovní mítinky alespoň dočasně uskuteční bez přítomnosti diváků, kteří by ovšem alespoň v některých případech mohli sledovat dění prostřednictvím on-line přenosů. Ty se již i při jezdeckých událostech staly častým standardem. 
 
V diskuzi kolem fotbalových zápasů ministr zdravotnictví Adam Vojtěch totiž připustil možnost určité tolerance nad uvedený počet 50 osob: „Pokud vše půjde dobře, tak si myslím, že je reálné, aby se mohly začít hrát standardní zápasy od 8. června s nějakým technickým zázemím. Budeme mít nějakou toleranci určitého počtu osob v rámci těchto akcí, jsou tam samozřejmě trenéři a další. Myslím, že je reálné, aby od 8. června zápasy bez diváků mohly být realizovány,“ prohlásil Vojtěch.
 
Jak na tuto informaci reagují přední pořadatelé jezdeckých závodů v České republice, to vám přineseme v následujících dnech.
 
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE