reklama 11A

Jiří Skřivan: Začátek sportovní jezdecké sezony vidím optimisticky

ikonka

„Doufám a věřím, že start sezony nebude za dlouho,“ říká viceprezident České jezdecké federace pro sport a prezident Asociace Český skokový pohár Jiří Skřivan. V rozhovoru pro Jezdci.cz také prozradil, jak aktuálně funguje provoz jeho areálu v Suché.
12.04.2020 15:03  |  Autor: Pavlína Záhorová, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D

 
S prezidentem Asociace Český skokový pohár, členem Výkonného výboru ČJF, skokové komise ČJF a provozovatelem jezdeckého areálu v Suché u Litomyšle, Jiřím Skřivanem jsme si povídali mj. o tom, jak to vidí s nástupem jezdecké sezony a jak aktuální situace ovlivnila chod jeho stáje.
 
„U nás je to v zásadě pořád stejné bez ohledu na nouzový stav. Museli jsme samozřejmě udělat nějaká omezení dle vyhlášených povinností. Teď se to trochu rozvolnilo, normálně jsme zahájili provoz včetně tréninků amatérských jezdců, kteří si sem jezdí zaskákat na kolbiště. Mám zde v podstatě postavený závodní parkur celoročně,“ říká Jiří Skřivan o aktuálním provozu jezdeckého areálu v Suché u Litomyšle. „Pronájem kolbiště i se závodním parkurem pro nás není nic nového, fungovalo to tak zde vždycky, proto to ani nikde neinzeruji. Pokud si bude chtít přijet někdo zaskákat, platí se 250 korun za koně.“
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Český skokový pohár plánuje devatenáctou sezonu. Navzdory koronaviru

 
Jiřího Skřivana jsme se zeptali také, kdy by podle něj mohla odstartovat sportovní jezdecká sezona. „Doufám a věřím, že start sezony nebude za dlouho. Sleduji dění a silné lobby fotbalové federace. Jakmile se rozjede fotbal, rozjede se vše ostatní. Počítají natvrdo s termínem 14. května, na který tlačí, aby stihli druhou a třetí ligu do konce června. Podobně to vidím i v Německu, kde začaly bundesligové kluby normálně trénovat. Musíme doufat, že se po Velikonocích nestane nic neočekávaného, jinak si myslím, že se sezona v druhé polovině května rozběhne.“
 
Aktuální omezení jistě ovlivní průběh letošního ročníku Českého skokového poháru, Jiří Skřivan však předpokládá, že by to nemuselo být až tak zásadní: „Může se stát, že budeme muset některá kola Českého skokového poháru deklarovat bez diváků a tím pádem učinit nějaká opatření. Pro nás jako pořadatele nejsou po ekonomické stránce diváci podmínkou, jelikož nevybíráme vstupné. Zatím se snažíme vydržet v klidu, než se věci skutečně hnou, jsme pak schopní do čtrnácti dnů i do týdne uspořádat opravdu kvalitní sportovní mítink,“ dodává Skřivan.
 
Foto Josef Malinovský a Zenon Kisza



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE