reklama 11D

Kam na závody v týdnu po 11. květnu? Opřetice, Nové Zámky nebo Plandry

ikonka

Kalendář České jezdecké federace postupně ožívá. Těch, kteří by rádi se svými koňmi vyrazili na závody hned po uvolnění restrikcí od 11. května, není vůbec málo. Např. Zduchovice kapacitu okamžitě zaplnily. Kam tedy je možné ještě vyrazit?
08.05.2020 18:34  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Kdo by chtěl ve dnech 16. a 17. května vyrazit závodit do Zduchovic a není ještě přihlášen, tak má pravděpodobně smůlu, jelikož kapacity obou víkendových dnů jsou v tuto chvíli zcela vyčerpány a je tak otázkou, zda se ještě nějaká místa uvolní. 
 
Ve dvou dnech jsou vypsané také závody v Plandrech u Jihlavy. V neděli 17. května 2020 je součástí těchto závodů Český pohár ve stylovém skákání pony jezdců. Stavitelkou parkurů je Jana Holá, kterou známe z mistrovských podniků pony ve Zduchovicích a styl budou posuzovat Sylvie Boušková a Venuše Antoniszynová, které pravidelně taktéž vídáme při posuzování na republikovém šampionátu pony. 
 
Do dvou dnů mají rozdělený závodní mítink také v Opřeticích na Benešovsku. V rámci Ceny města Bystřice je sobota vyhrazena hobby soutěžím, ale závod v tuto chvíli není otevřen k přihlašování. V sobotu se zájemci mohou již hlásit do soutěží pro pony od ZP až po SP. Soutěže pro velké koně začínají na stupni ZM a končí L*. 
 

PSALI JSME: Jak se orientovat v kalendáři ČJF po korona pauze? Pořadatelé pozor!

 
V Mladči na Olomoucku, resp. v Nových Zámcích se koná ve dnech 16. a 17. května Český pohár ČJF v drezuře. Na každý den je vypsáno sedm úloh od hobby až po IM-A/2020. Limit je vždy stanoven na 120 startů, přičemž podstatná část kapacit je zatím volná.
 
Na své si přijdou také příznivci hobby závodů. Jezdci bez licencí si budou moci závodně zaskákat na Páterově, v Našiměřicích, v Třeštině – Háji, v Mělníku nebo v Židovicích. 
 
Každopádně v těchto dnech stále probíhá oživování kalendáře České jezdecké federace, a tak míst, kde bude možné s koňmi soutěžit, bude jistě velmi rychle přibývat. Ostatně na konci května by snad mělo dojít k dalšímu uvolňování restrikcí, což by mohlo být motivací i pro další organizátory jezdeckých akcí. Doporučujeme tak pravidelně sledovat Jezdecký informační systém ČJF.
 
Ilustrační foto Jan Matuška



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE