reklama 11A

Olga Plachá: Nemělo by se zapomínat na malé sporty. Jde to bez diváků

ikonka

Asi každý sportovní příznivec se v současné době nemůže dočkat chvíle, až bude moci svoji oblíbenou činnost opět provozovat. Nejinak jsou na tom jezdci, kteří mají částečnou výhodu v možnosti opohybovávání koní. Začne se s malými sporty o něco dříve?
31.03.2020 10:59  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 
Aktuálně jsou všechna sportoviště uzavřena a termín jejich otevření je zatím neznámý. Prezidentka České jezdecké federace, Ing. Olga Plachá, redakci Jezdci.cz prozradila, že by ráda oslovila zástupce Národní sportovní agentury, aby iniciovali brzké povolení sportů, které nejsou spojeny s kumulací většího počtu osob.
 
„Chystám se oslovit Národní sportovní agenturu, aby se nezapomínalo na to, že jsou i menší sporty, při nichž se neschází v jedné chvíli větší množství účastníků ani diváků. – V souvislosti s omezením sportovních aktivit se často mluví o fotbalu nebo hokeji, kde ta kumulace je vysoká,“ říká Olga Plachá.
 

PSALI JSME: Olga Plachá: Řiďme se zdravým rozumem, sport musíme na chvíli odložit

 
Nejen jezdectví, ale i další sportovní odvětví je nepochybně možné organizačně zajistit tak, aby nedocházelo k blízkému kontaktu osob. Ostatně, důkazem toho, že v určitém režimu je možné sportovní aktivity provozovat, je turnaj profesionální série TT Star ve stolním tenisu v Praze, který se uskutečnil koncem března. Zúčastnilo se ho pouze osm profesionálních stolních tenistů a dva pořadatelé v rouškách. V tomto případě ani při současné situaci žádná vládní nařízení porušena nebyla, neboť pro všechny zúčastněné se jedná o vykonávání živnosti.
 
Kdy by mohli začít sportovat i neprofesionálové, to bude zřejmé nejdříve po 11. dubnu, do kdy zatím bylo prodlouženo omezení volného pohybu kvůli pandemii koronaviru Covid-19. „Reálně to vidím nejdříve v květnu. Výkonný výbor ČJF by se měl prostřednictvím video či telefonické konference sejít na dálku 14. dubna, kdy by mělo být rozhodnuto o dalším postupu ze strany České jezdecké federace,“ dodala Olga Plachá.
 
Foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE